Iloista futista ilman verenmakua

Fuengirolassa on jo muutaman vuoden ajan toiminut suomalainen seniorijalkapallojoukkue Fuge FC.

Fuge FC:n historia alkaa vuodesta 2019.

– Meitä oli muutama suomalainen, jotka kävimme täällä Aurinkorannikolla englantilaisten kanssa pelaamassa ikämiesjalkapalloa. Jossain vaiheessa siinä aloimme puhua, että löytyisiköhän täältä niin paljon pelimiehiä, että saataisiin suomalainen porukka kasaan, kertoo seuran perustajiin kuuluva Aku Prittinen.

- Mainos -

Ja kävi ilmi, että pienellä kyselyllä ja viidakkorummun pärinällä suomalaisia pelimiehiä löytyi hyvinkin riittävästi.

– Tällä hetkellä ringissä on kaikkiaan noin 40 pelaajaa. Osa heistä on tietysti sellaisia jotka ovat ison osan vuodesta Suomessa, mutta aina täällä ollessaan ovat mukana. Treeneissä on yleensä noin 20 miestä joka kerta, Prittinen laskeskelee.

Seniorifutiksen hengessä pelistä puuttuu viimeinen verenmaku suusta, mutta se ei tarkoita etteikö pallo liikkuisi vilkkaasti.

– Suurin osa pelaajista on pelannut jalkapalloa jollain sarjatasolla. Osa jopa mestaruussarjassa, toiset sitten alemmissa sarjoissa, kertoo Prittinen.

Parrassa on jo harmaata, mutta pallo tottelee edelleen kokeneita pelimiehiä.

– Vaikka puhutaan seniori- tai ikämiesfutiksesta, ei meillä ole mitään tiukkaa ikärajaa osallistumiseen. Tällä hetkellä pelaajien ikähaarukka on 40-78 vuotta, mutta mukaan mahtuvat muutkin aikuiset, jotka nauttivat peleistä hyvässä hengessä eivätkä kilpaile voitosta hinnalla millä hyvänsä.

Ensimmäinen ottelu

Tammikuun lopulla kuului Santa Fen kentällä Los Bolichesissa tavallisten jalkapallo-ottelun äänien ohella myös hienoista historian siipien havinaa, kun Fuge FC pelasi ensimmäisen varsinaisen ottelunsa. Vastaan asettui perinteinen ikämiesseura Kampin Pallo 50 Helsingistä.

– Kampin pallon miehet tulivat Aurinkorannikolle perinteiselle golf-reissulleen, ja nyt päätimme yhdistää tuohon reissuun myös futispelin, Aku Prittinen selittää.

- Mainos -

Liekö syynä ollut löysä asenne tai riipivä jet lag, mutta ensimmäisen puoliajan jälkeen tilanne oli kotijoukkue Fuge FC:lle jo peräti 3-0. Toisella puoliajalla myös vieraat saivat koneensa käyntiin ja onnistuivat tekemään pari maalia. Peli päättyi kuitenkin kotijoukkueen voittoon 4-2.

Kaikkineen ottelu oli niin onnistunut tapahtuma, että uusia on jo hankkeilla.

– Englantilaisia vastaan on tarkoitus pelata maaliskuussa. Sen lisäksi Suomesta on 3-4 joukkuetta kiinnostunut tulemaan tänne pelireissulle, Prittinen luettelee.

Fuge FC treenaa Santa Fen kentällä Fuengirolassa maanantaisin klo 11-12. Käytännönjärjestelyt, kuten kenttävaraukset yms. toimivat Tutorsin kautta. Lisätietoja kiinnostuneet löytävät Facebook-sivulta: facebook.com/seniorfootball.tutors.

Fuge FC:n puuhamiehet Jussi Salmi (vas.), Kari Koli ja
Aku Prittinen kutsuvat innokkaita pelimiehiä mukaan.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mitä teet juhannuksena?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...