Iloisia uutisia keliaakikoille

 Fuengirola.fi | Aurinkorannikon uutiset

Mm.gluteeniton tuore leipä maistuu keliaakikoille

Fuengirolan kaupungin lanseerama "Gluteeniton Fuengirola"-ohjelma tuo kuusi uutta paikkaa, mistä saa turvallisesti gluteenittomia tuotteita

Fuengirolan kaupunki on aloittanut jo vuonna 2015 projektin nimeltään ”Gluteeniton Fuengirola”. Paikalliset ravintola- ja hotelliyrittäjät ovat saaneet koulutusta ja kursseja asian tiimoilta. Fuengirolan kaupunginjohtaja Ana Mula toteaa, että ”haluamme edistää ja parantaa keliakista kärsivien elämänlaatua ja tuoda enemmän vaihtoehtoja gluteenittomien tuotteiden tarjontaan”. On paljon ihmisiä, jotka tietämättään sairastavat keliakiaa, arviolta 4% väestöstä.

Osallistuminen tähän projektiin edellyttää, että yritykset tarjoavat päivittäin monipuolisia gluteenittomia vaihtoehtoja ja takaavat niiden ammattimaisen ja turvallisen käsittelyn. Lisäksi yritysten on tarkastettava säännöllisesti tuotteidensa ravitsemustiedot ja pidettävä henkilökunta ajan tasalla koulutuksessa.

Hankkeeseen mukaan lähteneet uudet yritykset Fuengirolassa ovat: Ravintolat La Solera ja Tropical Mix, Leipomo Dulce y Salado, jäätelöbaari Bico Xeado ja kahvilat Bonita Aurelia sekä Casa Antonio. Aikaisempien lisäksi, joita ovat mm. erittäin suosittu ravintola Los Palangueros sekä Myramarin ostoskeskuksesta löytyvä Pasapalo.

Lähde: Ayuntamiento de Fuengirola

Mitä pidit jutusta?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Kolumnit

Fillarimummo

Julkkikseksi pääseminen tai päätyminen on monisyinen asia. Joku saattaa käyttää läjäpäin...

Remontteja joka paikassa

Elämme remonttien keskellä. Henkilökohtaisten asunto- ja elämäntaparemonttien ohella koko yhteiskuntamme järjestäytyy...

Malttia

  Tuli, oli ja meni. Vielä muutama viikko sitten hyvästeltiin Covid-19...

Viikon kysymys

Kuunteletko joululauluja?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa