Lukuaika: Idearikas tulevaisuuden visioija

Idearikas tulevaisuuden visioija

Wannadon luova johtaja Irina Viitala on aktiivinen ja ratkaisukeskeinen ideanikkari, joka haluaa kasvattaa yritystään hallitusti sekä kehittää rannikon yrittäjien yhteistyötä.

Pinkki ovisummeri johdattaa Wannadon pirteän luovaan toimistotilaan, jossa pinkki teema saa jatkoa. Ovella vastassa on pinkkiin mekkoon sonnustautunut Irina Viitala.

Hän on Wannadon luova johtaja, toinen perustaja ja toimitusjohtaja, jolta eivät ideat lopu kesken. Costa del Solin maaperälle hän otti ensikosketuksen yrityksensä kanssa vuonna 2017.

– Tuntui hyvältä ajatukselta laajentaa yritystä tänne ja kansainvälistyä. Lähtölaukaus tänne tuli ihan netin kautta. Olin saanut kuvan, että täällä on aktiivinen, suomalainen yrittäjäyhteisö.

- Mainos -

Wannado on aloitettu Suomessa vuonna 2011, joten oli sopiva aika perustaa Espanjaan oma yhtiö.

– Päätös tänne tulosta syntyi aika äkkiä, toteaa Benalmádenaan asettunut Viitala.

Uuden luomista

Wannadossa on raudanluja kokemus yritysten assistentintehtävistä. Työtä tehdään firmassa niin etänä kuin läsnä, itseohjautuvasti tai osana erilaisia tiimejä. Välillä lennetään Suomeen.

– Meillä on henkilökuntaa kokonaisuudessaan noin 60. Fuengirolassa on toistakymmentä tekijää. Teemme kaikkea tietohallinnosta asiakaspalveluun ja litteroinnista markkinointisuunnitelmiin.

Wannadon virtuaaliassistentit auttavat asiakkaita haastavissakin ongelmissa.

Viitala kertoo, että Espanjaan asettuminen ja etänä työskenteleminen on vaatinut uusien toimintamallien ja työtapojen luomista. Ratkaisukeskeiselle Irinalle se ei ole ollut ongelma.

– Olen päättäväinen, kova kommunikoimaan ja minulta kysytään usein neuvoa. Tykkään visioida ja visualisoida tulevaisuutta. Sitä, miten asiat voisi tehdä paremmin. Olen kova kyseenalaistamaan nykyisiä toimintamalleja, kuvailee Viitala.

- Mainos -

Wannadossa hänen tehtävänsä onkin johtamisen lisäksi yhtiön kehitystyö, markkinointi ja muiden sparraus. Irina hallitsee erinomaisesti suuret linjat, mutta pikkutarkat työt hän delegoi muille.

– Tämän hetken tavoitteenani on yrityksen kasvattaminen laadukkaasti päivittäin. Holtitonta kasvua emme tavoittele, sillä työ vaatii erikoisosaamista. Aiomme kuitenkin rekrytoida lisää väkeä.

Viitala kuvailee, että hänen työnsä on käytännössä lipumista kivoista kohtaamisista toisiin.

– Autan asiakkaitamme saamaan aikaa ja tilaa ajatuksilleen, lisäämään myyntiä ja näkyvyyttä sekä raivaamaan tilaa olennaiselle tekemiselle. Autan heitä opettelemaan delegointia, joka tuplaa resurssit auttaen välittömästi skaalautumisen kipuihin.

Itseään Irina Viitala kuvailee delegoinnin mestariksi ja monimuotoisen viestinnän ekspertiksi.

Yhteen hiileen

Espanjan suomalaisten yrittäjien hallituksessakin toimiva Irina Viitala on tyytyväinen, että rannikon suomalaisyrittäjillä on niin hyvä maine. Hän haluaa viedä viestiä eteenpäin.

– Suomalaisilla yrittäjillä on täällä hyvä ekosysteemi, joten mielelläni toimin sanansaattajana vieden hyvää mainetta eteenpäin ja kehittäen yrittäjien välistä yhteistyötä maiden välillä.

- Mainos -

Viitalan mielestä Suomi-yhteisön yhteen hiileen puhaltaminen on hieno asia, josta on syytä olla ylpeä. Hän haluaa edistää auttamisen ja yhdessä tekemisen ilmapiiriä myös jatkossa.

– Itsekin sain apua muilta, kun lähdin tänne yrittäjäksi. Heillä oli osaamista ja taitoa, joten olin ihmisonnekas. Aloin verkostoitua muiden kanssa jo varhaisessa vaiheessa, kertoo Viitala.

Wannado on saanut Kauppalehden virallisen Kasvaja-sertifikaatin, jonka yhtenä kriteerinä on yrityksen liikevaihdon merkittävä kasvu viime vuosien aikana.

Sertifikaatti on dynaaminen ja näkyvä todiste yrityksen kasvusta. Se on haluttua tavaraa.

Irina Viitala kokee sopeutuneensa Espanjan auringon alle hyvin ja viihtyvänsä tässä ilmapiirissä.

– Nyt on aikaa uusien asioiden omaksumiseen, hyvään elämään, hitaisiin aamuihin, kuntoiluun ja perheelle sekä uusien työtapojen luomiseen, kokeilukulttuuriin ja yrityksen kasvattamiseen.

Viitala kokee, ettei Espanja ole muuttanut hänen perusolemustaan. Pientä muutosta on ilmassa.

– Osaan olla nyt rennompi, suhtautua muihin anteeksiantavammin ja hallita stressiä paremmin.

Viitala tunnustaa, että hänellä on välillä kummallinen huumorintaju. Hän kertoo jakelevansa tahattomasti puujalkavitsejä pitkin päivää. Hän tunnustaa olevansa välillä myös kävelevä kaaos. Joskus hänellä on sellainen ilme, että ihmiset luulevat hänen olevan äreä. Näin ei kuitenkaan ole.

– Silloin olen kyllä kärttyinen, jos minut keskeytetään. Keskittyminen on työssä tärkeää. Siksi en anna esimerkiksi eri viestimien hallita liikaa ajankäyttöäni, vaan pidän puhelinta äänettömällä. Aamut vietän kotona omassa seurassa töitä tehden. Parhaat oivallukset tulevat aamulla.

Pinkkiin toimistoonsa Los Bolichesin ytimeen Irina suuntaa puoliltapäivin. Pinkki väri kertoo omaa tarinaansa rohkeasta yrityksestä, jossa osataan tehdä luovia ratkaisuja ja toimia ilon kautta.

KUKA?

  • Irina Viitala
  • 2 x 20-vuotias
  • Wannadon luova johtaja, toinen perustaja ja toimitusjohtaja
  • Asuu Benalmádenassa ja viihtyy siellä erinomaisesti
  • Harrastaa lukemista, juoksemista, uintia, kuntosalia, podcasteja ja itsensä kehittämistä

Sonja Riihikangas

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä tv:n musiikkiohjelma kiinnostaa eniten?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...