Hymyjen paluu

 

Kaksi vuotta. Niin kauan ehtivät kasvomaskit sisätiloissa olla pakollisia Espanjassa. Nyt tuo pakko väistymässä.

Toukokuun 20. päivästä vuonna 2020 asti pakolliseksi määrätyt kasvomaskit eivät ole enää pakollisia edes sisätiloissa, muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta.

Keskiviikkona julkaistu Espanjan valtion virallinen BOE-julkaisu vahvisti lopullisesti sen, että 20. huhtikuuta alkaen kasvomaskien käyttö ei ole enää pakollista. Poikkeuksen muodostavat terveydenhuoltoon liittyvät rakennukset ja julkinen liikenne.

- Mainos -

Muun muassa sairaaloissa, terveyskeskuksissa, vanhusten asuntoloissa, apteekeissa, verenluovutuskeskuksissa jne. maskipakko on edelleen voimassa. Myös työpaikoilla voidaan maskinkäyttöä vaatia, jos työnantaja niin päättää, mutta laki ei siihen enää velvoita.

Julkisissa kulkuvälineissä, kuten busseissa, junissa, lentokoneissa, takseissa ynnä muissa vastaavissa maskin käyttöä edelleen vaaditaan. Sen sijaan asemilla ja pysäkeillä maskia ei tarvitse enää käyttää.

Lakimuutos näkyi heti keskiviikkona mm. lukuisissa ravintoloissa ja kaupoissa, joissa sekä henkilökunta että asiakkaat pääsivät pitkästä aikaa hymyilemään muutenkin kuin vain silmillään. Osa sekä työntekijöistä että asiakkaista vaikuttaa edelleen haluavan käyttää maskia ja heillä on siihen tietysti täysi oikeus.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä maa voittaa jääkiekon maailmanmestaruuden?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...