Lukuaika: Herraduran kahvi- ja hedelmätila, Finca de cafe & Tienda de fruta

Herraduran kahvi- ja hedelmätila, Finca de cafe & Tienda de fruta

Herraduran kahvifarmi toimii sivuprojektina Tienda de Fruta -nimisen hedelmäfarmin yhteydessä.

Kahvifarmi on pohjoisin ja ainoa manner-Euroopassa toimiva. Yleensä kahvipavut eivät kasva näin pohjoisessa mutta meren läheisyys ja vuorten suojaisa sola ovat mahdollistaneet kahvin menestyksen.

Mm. mangoja, avocadoja, banaaneja, cherimoyaa, papaijaa, macadamia pähkinöitä ja sokeriruokoa kasvattavalla hedelmätilalla on mahdollisuus rentoutua ja tutustua kiireettömästi eksoottisten hedelmien kasvatukseen ja tarinoihin kuinka ne ovat päätyneet suvun farmille. Tila on ylpeä ekologisesta ja luonnonvarat huomioon ottavasta viljelytavastaan. He kertovat mielellään mm. edistyksellisestä kastelujärjestelmästään joka säästää vettä perinteiseen kasteluun verrattuna.

Kierrolla voit nähdä ja kuulla tarinoita suvun 1800-luvun maalaistalosta, sen öljymyllystä ja isosta leipäuunista, jolla valmistettiin leivät koko kylälle. Noin tunnin kierrolla tulee tutuksi omavaraisuuden käsite, vaihtokauppa, teurastusrituaali, maalaisväestön taikausko, miten cortijo-häät menivät ja kuinka heillä oli hauskaa tanssia fandangoa, espanjalaista kansantanssia.

- Mainos -

Kierron päätteeksi voit istua vaikka 250 v. vanhan männyn varjoon nauttimaan virvokkeista ja tilan tuotteista omakustanteisesti ja ostaa vaikka pieniä tuliaisia kotiin viemisiksi. Varaathan käteistä mukaan.

Tilalla on korkeuseroja ja siellä täällä levähdys- ja istumapaikkoja. Varaathan hyvät kengät jalkaan, aurinkosuojaa ja hatun päähäsi. Vesipullo on myös hyvä olla mukana.

Lisätietoja ja lisää retkiä löydät osoitteesta Meriatur.com

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä on paras kesälomakuukausi?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...