Herkutellako vai ei?

”Uskallanko ottaa jälkiruokaa ollenkaan? Paljonkohan siinä on kaloreita?”

”Entäpä joulutortut? Ne näyttävät houkuttelevilta, mutta ehkä ei pitäisi kuitenkaan sortua”

”Voi kun tuli syötyä niin monenlaista! Paljonkohan mahtoi tulla kaloreita yhteensä?”

Eletään siis pikkujoulukautta, eikä se joulukaan enää kaukana ole. Useampi ehkä tuntee tällä hetkellä pahaa oloa ja syyllisyyttä syömistään herkuista, vaikkapa siellä firman pikkujouluissa.

- Mainos -

On suolaista ja makeaa ja kaikkea tekisi mieli maistaa. Loppuillasta voi jopa ruokaähky vaivata. Eikä puhettakaan itse joulusta, jolloin kaikkea on saatavilla kaksinverroin ja usein jopa ylenpalttisesti.

Silloin tällöin tulee törmättyä tilanteeseen jolloin joku olettaa, että minä personal trainerina ja terveiden elämäntapojen puolestapuhujana, en koskaan sortuisi herkutteluun, vaan söisin kaiket päivät vain parsaa ja kanaa. Näin karrikoidusti sanottuna.

Asia ei ole kuitenkaan näin. Yhtä lailla minunkin tulee nautittua herkkuja, mutta toki kohtuudella ja silloin tällöin.

Nämä jouluherkuttelut ja muut vastaavanlaiset hetket satunnaisesti pitkin vuotta eivät millään voi kaataa kokonaisuutta. Vuodessa on 365 päivää, joten aika monta päivää on mahdollisuus syödä terveellisesti ja tämä jos mikä merkitsee eniten.

Joulun pyhät ovat myös sosiaalista aikaa, ja mikäli joudut stressaamaan joulupöydässä siitä mitä ”uskallat” laittaa suuhusi, se ei ainakaan tuo sinulle hyvää mieltä tai paranna henkistä hyvinvointiasi.

Terveellisiin elämäntapoihin kuuluvat siis myös herkuttelut satunnaisesti. Toki jokaisella on omat mieltymyksensä, eivätkä kaikki edes välitä herkuista tai ns. ”epäterveellisestä”.

Tärkeintä on kuitenkin että syöt omien mieltymyksiesi mukaan ja tunnet voivasi hyvin sekä henkisesti että fyysisesti.

Minä aion nauttia huoletta tänäkin jouluna ruokapöydän antimista rennoin mielin, enkä aio potea siitä huonoa omaatuntoa. Joulun jälkeen jatketaan jälleen vankan perustan ylläpitoa terveellisellä arkiruoalla, tällä tavalla pysyy torni kasassa.

- Mainos -

Riina Leppäkangas

/Personal Trainer, Sol Beach Fitness Centre

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä kesässä on parasta?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...