sunnuntai, maalis 3, 2024

Hammaskruunuja ja muita juoruja

Some on pahempi kuin kylän juoruämmät.

Silloin kun kylätie ei vielä ollut hiljainen, tieto ja varsinkin väärä tieto, kulki kylän läpi nopeammin kuin postimiehen polkupyörä. Silloin väärää ja usein ilkeämielistä tietoa kutsuttiin juoruksi.

Mikään ei ole muuttunut. Paitsi juorun nimi ja sen levittämisalusta. Juoru on nyt nimeltään fake news ja se kulkee sosiaalisen median verkostojen kautta. Levittäjät ovat täsmälleen samoja juoruämmiä kuin vuosikymmenet sitten. Juoruämmä kannattaa tässä yhteydessä käsittää sukupuolineutraalina ilmaisuna.

- Mainos -

Koronaviruksen leviäminen suomalaisyhteisössä näyttää olevan erinomainen juoruilun kohde. Kiistämätön tosiseikka lienee, että Aurinkorannikon suomalaisyhteisössä on nyt enemmän tartuntoja kuin esimerkiksi viime keväänä. Facebookia selatessa syntyy sellainen käsitys, että vähintään joka toinen alueen suomalainen sairastaa Covid 19 -viruksen aiheuttamaa tautia.

Käsi ylös kaikki te, jotka tunnette henkilökohtaisesti enemmän kuin kaksi tartunnan saanutta Aurinkorannikon suomalaista.

Ihan hirveästi ei käsiä taida nousta.

Asian paisuttelua ja juoruamisen autuutta kuvastanee hyvin erään työpaikan esimiehen kommentti, sekin muuten somessa. Hän oli kuullut, että yrityksensä työntekijöistä 80%:lla on korona. Esimies, eikä kukaan työntekijöistä asiasta tiennyt. Yhdelle sentään oli juuri hammaslääkärillä asennettu hammaskruunu eli corona. Tämänkin juorun joku oli laittanut liikkeelle, mitkä lienee olleet tarkoitusperät.

Totuus on, että alueen suomalaisyhteisössä on koronaa, mutta levinneisyys on edelleen niukkaa. Juuri siksi nyt kannattaa pestä käsiä, pitää turvavälejä ja käyttää maskia. Odotellaan ainakin kesään saakka, ennen kuin taas alamme antamaan meille suomalaisille niin luontevia poskisuukkoja. Kyllä sekin aika vielä tulee, että pussaamaan päästään.

Pääkirjoitus

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mitä mieltä olet Suomen poliittisista lakoista?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...