Lukuaika: Halla-aho ampuu alas Soinin ehdotuksen

Halla-aho ampuu alas Soinin ehdotuksen

Timo Soinin ehdotus filippiiniläisten hoitajien tuomisesta Suomeen vanhusten hoivaajapulaa helpottamaan saa Perussuomalaisten puheenjohtajalta Jussi Halla-Aholta tylyt pakit.

-Halpatyövoiman tuominen Suomeen ei ole mitenkään perusteltua. Hoitajapulan pääsyynä ovat kehnot palkat ja työolot. Kun ne pannan kuntoon, löytyy henkilökuntaakin alalle, sanoi Aurinkorannikolla viikonvaihteessa piipahtanut Jussi Halla-Aho.

Hän muistutti, että suomalaisia hoitajia on lähtenyt joukoittain muihin Euroopan maihin töihin, koska palkat ovat selvästi paremmat kuin kotimaassa.

Halla-ahon mielestä vanhusten hoidon puutteista syntynyt kohu ei saisi hämärtää kokonaisuutta. Yksityisiä alan yrityksiä tarvitaan julkisten rinnalle. Rahaa hoivaan vain tarvitaan enemmän samalla, kun hoidon tasoa on kyettävä kontrolloimaan nykyistä paljon paremmin.

Hän suhtautuu muutenkin äärimmäisen kriittisesti työvoiman tuomiseen EU:n ulkopuolelta.

- Mainos -

-Euroopan unionin jäsenmaissa asuu puoli miljardia ihmistä. He voivat vapaasti liikkua työn perässä. Kyllä tästä massasta pitäisi löytyä työvoimapulaamme riittävästi väkeä.

Perussuomalaiset ovat puolueen hajaannuksen jälkeen terävöittäneet linjaansa muun muassa maahanmuuttoon. Halla-Aho sanoo sympatiseeraavansa Puolaa ja Unkaria, jotka ovat ottaneet äärimmäisen tiukan linjan pakolaisten vastaanottamiseen.

Puheenjohtaja korostaa puolueensa olevan voimakkaan kansallismielinen. Siihen kuuluu ennen kaikkea omien kansalaisten etujen ajaminen, suomalaiset ensin. Se ei kuitenkaan tarkoita vihamielistä suhtautumista muihin.

PS ei sitoudu ilmastotavoitteisiin

Kahdeksan eduskuntapuoluetta ilmoitti sitoutuvansa siihen, että ilmaston lämpeneminen painetaan 1,5 asteeseen. Perussuomalaiset eivät tavoitteeseen sitoudu.

Halla-ahon mielestä Suomessa on jo tehty paljon päästöjen hillitsemiseksi.

-Tiukkoihin ehtoihin sitoutuminen uhkaa viedä työpaikat maihin, joissa ei hiilidioksidipäästöistä välitetä, hän sanoi.

Fortumin toimitusjohtaja ja Elinkeinoelämän keskusliiton puheenjohtaja Pekka Lundmark totesi, että hiilivuotoon ja kilpailukykyyn liittyvät riskit voidaan ratkaista, eikä niiden varjolla voida torpata kunnianhimoisen ilmastopolitiikan tavoitteita.

- Mainos -

Hän korosti puhuvansa EK:n jäsenyritysten äänellä. EK liittyi hiljattain Climate Leadership Coalitionin (CLG) aloitteeseen, jonka mukaan EU:n ilmastopolitiikkaa pitää kiristää 1,5 asteen lämpenemistavoitteeseen.

Perussuomalaiset eivät näin saa ilmastopolitiikalleen tukea sen paremmin elinkeinoelämältä kuin muilta hallituspuolueilta.

Jussi Halla-ahon vierailusta Aurinkorannikolla ja hänen ajatuksistaan voit lukea laajemmin tämän viikon lehdestä.

Pauli Uusi-Kilponen

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mitä teet juhannuksena?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...