tiistai, helmi 27, 2024

Fuengirola.fi nettigallup – Perussuomalaiset kovassa nosteessa

 

Näitä gallupeja ei kannata ottaa turhan vakavasti. Osaa voi ottaa kuka haluaa ja aina uuteen ip-osoitteeseen siirtyessään voi äänestää uudelleen. Lähinnä gallupilla on viihdearvoa, mutta jotain suuntaa ilmapiirin kehittymisestä ne voivat antaa. Vastauksia kyselyihin tulee aina reilusti yli tuhat, parhaimmillaan gallupissa on äänestetty jopa yli 3.000 kertaa. Ihan yksittäisen ihmisen ip-osoitteen vaihdoksilla ei noissa määrissä kovin paljoa pysty lopputulokseen vaikuttamaan.

Tässä viikolla toteutetun gallupin tulokset. Nettivastaajia oli 1.327.

- Mainos -

Mistä perussuomalaisten hurja nousu kertoo? Ainakin se kertoo sitä samaa viestiä, jota on luettavissa myös Suomessa tehtävissä kyselyissä. Perussuomalaiset ovat tällä hetkellä kovassa nosteessa. Heidän viestinsä puhuttelee kansaa paremmin kuin esimerkiksi toisen suuren oppositiopuolueen kokoomuksen viesti. Ennen tätä syksyä ja vielä syyskuussa kokoomus on aina ollut näissä gallupeissa voittaja. Lokakuun aikana ja nyt marrasjoulukuun vaihteessa valtikka on siirtynyt Halla-Ahon joukoille.

Perussuomalaisten näin raju nousu kertonee myös siitä, että puolueessa hallitaan hyvin sosiaalisen median käyttö. Kun Fuengirola.fi -gallup julkistetaan, puolueen aktiivit levittävät tietoa äänestysmahdollisuudesta sosiaalisen median kautta. Sosiaalinen media on muutenkin kuin tehty populistista politiikan tekoa varten, asioita yksinkertaistamalla ja kärjistämällä saadaan kansa innostumaan.

Teemme näitä gallupeja suunnilleen kerran kuussa kevään kunnallisvaaleihin saakka. Sitten on aika verrata gallupeja vaalituloksiin. Mikäli vaalitulos näyttäisi samankaltaiselta kuin tämän gallupin tulos, puhuttaisiin kaikkien puolueiden osalta superjytkystä. Joillain jytkäys olisi ylös- toisilla alaspäin.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Milloin viimeksi olet hiihtänyt?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...