Flimmeri

Mikä tuo flimmeri on oikeastaan? Minulle kardiologi sanoi sen olevan ihmisen sydämen rytmeistä se toiseksi paras. Ei siis huolta vaikka pumpun ylimääräiset värähtelyt pistäisi ajatukset karkailemaan vakavampaan suuntaan? Osa ihmisistä ei edes tiedäkään sairastavansa tätä eteisvärinää, jota on hoidettava lääkkeellä estämään vakavampia seurauksia.

Flimmeri voi oireilla vähän, voimakkaasti, tai ei ollenkaan. Monelle tieto tästä tuleekin sydänfilmin yhteydessä, yllätyksenä. Sisar hento valkoinen kysyykin jo filmin ottamisen jälkeen: tiesittekö tästä eteisvärinästä, onko lääkitystä?

Minulle flimmeri jäi päälle aorttaläpän uusimisen yhteydessä, pari kertaa se on yritetty kääntää sille parhaalle sinusrytmille lyhytaikaisin tuloksin.

- Mainos -

”Rotanmyrkkyä” joksi kansa nimittää Marevania on joka päivä otettava pilleri, se sen takia ettei vähäiset aivoverisuoneni menisi tukkoon. Siinä tämän taudin riski on. Urheillessa flimmeri voi ilmetä voimakkaammin, joskus kulkee, joskus ei, koska rytmitys ei aina seuraa rasitusta.

Itse hankin älykellon seuraamaan tuon pumppaavan elimen toimintaa.

Syke, sydänfilmi ja flimmeri olivat nuo tärkeät tiedot, joita halusin seurata. Kello oli kohtelias ja ilmoitti jatkuvasti, ei eteisvärinää, ei eteisvärinää ja tietysti ilmoitin siitä polleana kardiologilleni, joka hieman lakonisesti kysyi, kumpaako uskot, meidän koko kropan johdotuksella mitattua tulosta, vai ranteesta yhdestä pisteestä.

Mitä tästäkin opin? Sen ainakin ettei pitäisi vähätellä pientäkään oiretta.

Täytyisi välttää sellaista tilannetta, jossa lääkäri kysyy omaisilta tai toinen jalka haudassa olevalta potilaalta, miksei tultu aikaisemmin.

Hyvää Pääsiäistä!

Jaa artikkeli:

Artikkelin kirjoittaja

Vesa Uusi-Kilponen
Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mitä teet juhannuksena?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...