Finnair muuttaa matkatavarakäytäntöä – vain penkin alle mahtuva pikkulaukku kuuluu halvimpaan hintaan

Finnair seuraa käytäntöä, mikä on matkaileville ihmisille tuttu jo Norwegianin, Ryanairin ja muiden halpalentoyhtiöiden toiminnasta. Economy luokan lippuun ei enää jatkossa kuulu hattuhyllylle nostettavaa isompaa käsimatkatavaraa.

Muutokset tulevat voimaan 1.6. Finnair lisää lippuvalikoimaansa Superlight -lipputyypin Euroopan sisäisille lennoille. Se sisältää yhden pienen istuimen alla kuljetettavan laukun mutta ei muita käsimatkatavaroita. Myös lentoasemalla tehdyt ostokset sisältyvät tähän, eli niiden pitää mahtua istuimen alle laitettavaan laukkuun. Finnair Plus -tasojäsenet saavat jatkossa isomman käsimatkatavaran tasoetuna matkustaessaan Superlight-lipulla.  Superlight korvaa käytössä olleen Economy light -lipun.

Pienen laukun sekä isomman käsimatkatavaran sisältävä Light-lippu on jatkossakin saatavilla Finnairin kaukolennoille ja Euroopan-lentojen businessluokkaan. Sekä kaukolennoilla että Euroopan liikenteessä tarjolla oleva Classic-lippu puolestaan sisältää pienen laukun, isomman käsimatkatavaran ja ruumaan menevän matkatavaran.

Perusteluna sujuvuus

Finnair perustelee muutosta koneeseen nousun sujuvuudella.

- Mainos -

– Täsmällisyys on erittäin tärkeä asia asiakkaillemme, ja nyt tehtävien muutosten tarkoituksena on varmistaa sujuva koneeseennousu, aikataulunmukaiset lentomatkat ja mukava matkustuskokemus kaikille. Liialliset käsimatkatavarat ovat näkyvä ongelma, joka vaikuttaa sekä lentojen täsmällisyyteen että matkustusmukavuuteen, Finnairin kaupallinen johtaja Ole Orvér sanoo Finnairin lähettämässä tiedotteessa.

-Tehostamme myös käsimatkatavaran valvontaa lentoasemilla, ja siirrämme liialliset tai ylisuuret käsimatkatavarat maksullisina ruumaan.

Lisäksi Finnair pienentää businessluokan lippuihin kuuluvaa matkatavaramäärää, ja samalla Finnair Plus -tasojäsenten matkatavaraetuihin tulee muutoksia. Lisämatkatavaroita voi ostaa lisäpalveluna. Kaikki erikoismatkatavarat, kuten urheiluvälineet ja painavat laukut, tulee ostaa lisämatkatavaroina, eikä niitä voi sisällyttää matkatavarakiintiöön.

Finnair ei kerro tiedotteessaan miten uusi lipputyyppi vaikuttaa hinnoitteluun. Kuluttajan näkökulmasta toivottavaa olisi, että Superlight -lippu olisi nykyistä Economy light -lippua edullisempi.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä kesässä on parasta?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...