Lukuaika: FEY:n paluu: suomalaisia elokuvia vihdoinkin valkokankaalle Fuengirolassa

FEY:n paluu: suomalaisia elokuvia vihdoinkin valkokankaalle Fuengirolassa

 

 

– Komedia ehti aikanaan Suomessakin olla valkokankaalla vain parisen viikkoa, ennen kuin leffateatterit kaiken muun ohessa joutuivat sulkemaan ovensa, Leino kertoo.

– Se keräsi tuossa ajassa huikeat liki 180.000 katsojaa, joten oli luontevaa tuoda se vielä täälläkin isolle kankaalle kuten tarkoitus oli. Onhan tässä tietty viesti siitäkin, että periksi ei ihan helpolla anneta.

- Mainos -

Leinon toiveissa on, että samalla kun leffanäytösten kautta tehdään ikään kuin paluu yli 1,5 vuoden takaiseen ajankohtaan, voidaan siirtää katse vihdoinkin kohti tulevaisuutta.

– Luulen, että korona on hallinnut elämää ja uutisointia ihan riittämiin. Virus ei katoa mihinkään, mutta sen kanssa voi elää ilman, että se kahlitsee kaikkea tekemistä ja ajatuksia.

Leino on neuvotellut tulevalle talvikaudelle jo muutamien uutuuselokuvien esitysoikeuksista, mutta vielä on mutkia matkassa.

– Lähinnä teknisiä ongelmia. Suomessa tehtiin korona-aikana leffapuolella esitysformaattien osalta digiloikka, Espanjassa ei niinkään. Se on tuonut mukanaan haasteita, joita tässä nyt yritetään koko ajan ratkoa.

Mainittakoon, että vasta tätä haastattelua tehdessä varmistui, että elokuvateatteri Alfilissa pystytään varmuudella esittämään edellä mainittu komedia.

– Tähän asti kuva kyllä näkyi, mutta ääni puuttui kokonaan. Tästä pikkupulmasta selvittiin salia ja projektoria vaihtamalla. Samalla tietysti vaihtui vielä näytöksen ajankohta. Tällaista jatkuvaa säätämistähän tämä on.

Leino on iloinen siitä, kuinka myötämielisesti osa suomalaisista tuotantoyhtiöistä on suhtautunut yhteistyön uudelleen lämmittämiseen.

– Pelkäsin, että korona-aika ja sen aiheuttamat karmaisevat tappiot leffa-alalle olisivat tyrehdyttäneet halun jaksaa lähteä mukaan tällaiseen heille marginaaliseen toimintaan, mutta toisin kävi, meidän onneksemme.

- Mainos -

FEY:n Paukkunen ja Leino toivovat, että aikaa ja vaivaa vievä työ kannattaa ja aurinkorannikkolaiset löytävät pitkän tauon jälkeen takaisin suomalaiselokuvien pariin.

– Ei tällaista työmäärää toki mielekästä tyhjille saleille ole tehdä. Jäämme jännityksellä odottamaan, kuinka ennakkolipunmyynti ravintola Kukossa lähtee maanantaina käyntiin. Tervetuloa kotimaisiin elokuviin!

FEY:stä muistutaan, että elokuvateatterissa on maskipakko, mutta herkkutiski on auki, joten salissa syöminen ja juominen on sallittua. Huom! Maaliskuuksi 2020 ostettu ja käyttämättä jäänyt lippu on edelleen käyttökelpoinen.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mitä teet juhannuksena?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...