Lukuaika: Europolin etsityimpien listalla ollut suomalaisrikollinen jäi kiinni Malagassa

Europolin etsityimpien listalla ollut suomalaisrikollinen jäi kiinni Malagassa

Europolin etsityimpien rikollisten joukossa ollut Tuomo Ahonen jäi keskiviikkoiltapäivänä kiinni Malagassa.

Europolin etsityimpiin rikollisiin lukeutunut Tuomo Ahonen jäi keskiviikkona iltapäivällä kiinni Espanjan Malagassa. Ahonen oli kuulutettu Europolin Most Wanted -sivustolla.

Ahonen oli myös Suomen etsintäkuuluttama ja Keskusrikospoliisin listaamasta kahdeksasta Suomen etsityimmästä henkilöstä. Keskusrikospoliisi tiedotti pidätyksestä twiittaamalla. Suomessa aiheesta uutisoi ensimmäisenä Iltalehti.

Ahonen on tuomittu Suomessa vuoden ja kolmen kuukauden mittaiseen vankeustuomioon törkeästä velallisen epärehellisyydestä ja törkeästä kirjanpitorikoksesta.

Ahosen nappasi Espanjan poliisin FAST-yksikkö (Fugitive Active Search Team), joka etsii korkean profiilin etsintäkuulutettuja. Ahonen otettiin kiinni eurooppalaisen pidätysmääräyksen nojalla. Ahosen löytämisessä auttoivat yleisövihjeet, joita oli tullut runsaasti.

- Mainos -

Keskusrikospoliisin mukaan poliisi on noin vuoden ajan ollut tietoinen Ahosen oleskelusta Espanjassa.

Ahonen on tällä hetkellä vangittuna Espanjassa ja hänet tullaan toimittamaan Suomeen. Luovutusprosessi kestää kahdesta neljään viikkoon. Suomeen saavuttuaan Ahonen passitetaan suoraan vankilaan.

Tiina Piha

Lähteet: Iltalehti, Ilta-Sanomat

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä tv:n musiikkiohjelma kiinnostaa eniten?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...