Lukuaika: Euroopassa suljetaan ilmatilaa venäläisiltä lentoyhtiöiltä – merkittävä vaikutus Malagalle

Euroopassa suljetaan ilmatilaa venäläisiltä lentoyhtiöiltä – merkittävä vaikutus Malagalle

venäläiset koneet eivät lennä

Sunnuntaina 27.2. Euroopan komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen ilmoitti Twitterissä, että EU aikoo sulkea ilmatilansa venäläiskoneilta.

– Suljemme EU:n ilmatilan venäläisomisteisilta sekä venäläisille rekisteröidyiltä ja venäläisten hallinnoimilta lentokoneilta. Koneet eivät pääse laskeutumaan, nousemaan tai lentämään EU-alueella. Tähän sisältyvät oligarkkien yksityiskoneet, von der Leyen tiivisti komission esitystä.

Sunnuntaihin mennessä jo 18 eurooppalaista maata oli ilmoittanut ilmatilansa sulusta venäläisiltä lentoyhtiöiltä.

Suomen liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka kertoi myös sunnuntaina Twitterissä, että Suomi valmistautuu ilmatilan sulkemiseen venäläiseltä lentoliikenteeltä. Vielä on epäselvää, millaisella laajuudella ja aikataululla sulku tulee tapahtumaan.

- Mainos -

Finnair peruu usean muun lentoyhtiön tapaan lentonsa Venäjän ilmatilassa viikon ajaksi. Finnair varautuu näin mahdollisesti tuleviin viranomaismääräyksiin.

Sunnuntai-iltapäivänä myös Espanjan liikenneministeri ilmoitti Espanjan ilmatilan sulkemisesta venäläisiltä lentoyhtiöiltä viitaten Espanjan seuraavan EU:n ohjeistusta.

Malagan lentokenttä on ollut tähän mennessä yksi tiheimmin aikataulutetuista kentistä Moskovan lennoille. Tähän asti Aeroflot on lentänyt Malagaan neljä kertaa viikossa.

Malagan lentokentälle saapui ennen pandemian alkua vuonna 2019 yli 50 000 turistia Venäjältä. Viime vuonna tämä luku laski 14 395 matkustajaan. Näistä 9 774 yöpyi maakunnan hotelleissa ja huoneistoissa, mikä tuotti 32 988 yöpymistä.

Costa del Solin matkailutiedot osoittavat, että maakunnassa viime vuonna yöpyneiden venäläisten matkailijoiden osuus oli 6,3 prosenttia koko Espanjan yöpymisistä ja andalusialaisia ​​majoituspaikkoja valinneista jopa 45 prosenttia.

Venäläiset ovat olleet tervetulleita matkailijoita mm. suuren ostovoimansa vuoksi.

Erityisesti Marbellan alueella on suuri siirtokunta venäläisiä, joilla on toinen koti Espanjassa. Espanjan päätös sulkea ilmatila venäläisiltä lentoyhtiöiltä lopettaa siis erittäin kysytyn reitin Malagaan.

99 prosenttia Andalusiaan lentävistä venäläisistä on laskeutunut tähän mennessä Malagan kentälle. Sunnuntaina oli toistaiseksi viimeinen lento Moskovaan. Maanantaista reittilentoa Moskovasta Malagaan ei enää lennetä.

- Mainos -

Artikkelin kirjoittaja

Niina Sinisalo
Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä tv:n musiikkiohjelma kiinnostaa eniten?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...