Pikauutiset

Espanjan uutiskatsaus 6.2.2020

 

Eilinen Lionel Messin avautuminen on hallinnut uutisia ja koko Espanjan mediaa enemmän kuin eilen arvattiin. Tällä hetkellä pidetään jo varmana, että FC Barcelonassa erotetaan seurajohtoa jotta Messi olisi tyytyväinen. Huhut tosin vievät Messiä jo kesäksi Manchester cityyn, jossa Messin vanha tuttava Pep Guardiola ottaisi hänet mielellään vastaan.

Kommentti: Aihe lienee median keskiössä vielä viikkoja.

Suomen tunnetuin ja halutuin (poika) mies, sittemmin Aurinkorannikolle päätynyt Henry Aflecht saa palstatilaa Suomen mediassa. Henry ilmoittaa haluavansa jälkeläisen miljoonaomaisuudelleen.

Linkki Henrystä kertovaan artikkeliin ohessa: https://www.seiska.fi/Uutiset/Miljonaari-Henry-Aflecht-haluaa-perillisen-miljoonaomaisuudelleen-potentiaalisen-aidin

Kommentti: Centro Finlandian ympäristöön saattaa syntyä nopeasti ruuhkaa, kun potentiaaliset äitiehdokkaat alkavat parveilla ympärillä…

Antti Tuiskulla on mennyt lujaa Espanjassa. Tuiskun toiminnan vuoksi on Suomen median mukaan jouduttu soittamaan poliisit Tuiskun juhlittua liian railakkaasti Espanjassa.

Kommentti: Suositamme asiaan liittyen kohtalaista lähdekritiikkiä…

Aurinkorannikon Henry Aflechtin jälkeen toiseksi suosituin mieshenkilö Antti ”Pizza” Pekkarinen on myös päässyt ääneen Suomen mediassa. ”Pizza” kertoo hieman faktaa yrittämisen raadollisesta arjesta Espanjassa omalla tyylillään artikkelin voi lukea linkistä: https://www.is.fi/taloussanomat/yrittaja/art-2000006397039.html?ref=rss

Koripalloilija Sasu Salin saa nykyään paljon medialta huomiota Espanjassa. Syitä lienee monia, mutta yksi keskeinen syy lienee miehen intohimoinen pelityyli, ja vietetyt vuodet Espanjan kentällä. Tänään jopa Salinin mahdollinen loukkaantuminen uutisoitiin ja eilen mies viiletti uutisten urheiluosiossa haastattelun kera.

Kommentti: Salinista vaikuttaa tulleen kohtalaisen suosittu suomalainen Espanjan maaperällä.

Lähteet:

Laprovincia.es, Elpais.com, Elmundo.com, Rtve.es, Diariosur.es, Malagahoy.es, Ampparit.com

Espanjan tv-kanavien uutislähetykset.

Teksti: M. Aaltonen

Huom. Uutiskatsauksissa olevat materiaalit ovat tulkinnallisia ja niissä esiintyy usein virheitä. Tämä johtuu siitä, ettei espanjalaisella journalistisella käytännöllä ole samanlaista todentamisen käytäntöä kuin Suomessa. Näin ollen osa espanjalaisista uutisista saattaakin olla puhtaasti spekulatiivisia, jotka on kirjoitettu faktuaalisen tiedon ja uutisen muotoon. Lisäksi käännösvaiheessa saattaa tapahtua merkitysten muuttumista, joten suhtaudu uutiskatsauksissa esitettyyn ”tietoon” varauksella.

Mitä pidit jutusta?
+1
10
+1
1
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0

Kolumnit

Viikon kysymys

Pelkäätkö saavasi koronavirustartunnan?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa