Pikauutiset

Espanjan uutiskatsaus 4.12.2019

 

Espanjassa on poliisin suorittamassa ratsiassa pidätetty 4 henkilöä, joita epäillään terroristeiksi. Pidätetyistä yksi on espanjalainen ja kolme on Marokosta.

Pääministeri Sanchez on saapunut Lontooseen Nato:n huippukokoukseen.

Kommentti: Sanchezilla pitää tällä hetkellä kiirettä kun pitää muodostaa hallitus ja edustaa maailmalla. Toivottavasti jonkinlainen hallitus kuitenkin saadaan aikaan, jottei maan poliittinen halvaantuminen aiheuta peruuttamattomia ongelmia.

Baleaareilla kärsitään poikkeuksellisen kovista sääoloista ja vauriot mitataan miljoonissa. Useisiin Espanjaan alueisiin on annettu uusia myrskyvaroituksia, jotka kannattaa ottaa tosissaan. Esim. Málagaan on annettu tänään säävaroitus kovien tuulien ja aaltojen vuoksi.

Espanjan aamuteeveessä on koko aamu kauhisteltu maan huonoja tuloksia globaalissa Pisa-tutkimuksessa, jossa arvioidaan koulujärjestelmän tehokkuutta.

Kommentti: Andalusiassa asia on käännetty suureksi voitoksi koska alueen matematiikan opetus ja osaaminen on muun maan keskiarvoa parempi.

Espanjalainen naistennistähti Carla Srez lopettaa uransa. Hän kiittää perhettään saamastaan tuesta uransa aikana.

Marbellassa leirintäalueen parkkipaikalla on ammuttu mieshenkilö. Ampujat pakenivat mustalla Reanult Meganella, jonka he hylkäsivät Mijasin alueelle ja sytyttivät palamaan.

Espanjan pankit kosiskelevat kilpaa ihmisiä sijoittamaan pankkien omiin rahastoihin. Viime kuun euromääräisesti suurin voittaja oli Bankia, jonka rahastotalletukset nousivat eniten, yli 134 miljoonaa euroa.

Lähteet:

Laprovincia.es, Elpais.com, Elmundo.com, Rtve.es, Diariosur.es, Malagahoy.es, Ampparit.com

Espanjan tv-kanavien uutislähetykset.

Teksti: M. Aaltonen

Huom. Uutiskatsauksissa olevat materiaalit ovat tulkinnallisia ja niissä esiintyy usein virheitä. Tämä johtuu siitä, ettei espanjalaisella journalistisella käytännöllä ole samanlaista todentamisen käytäntöä kuin Suomessa. Näin ollen osa espanjalaisista uutisista saattaakin olla puhtaasti spekulatiivisia, jotka on kirjoitettu faktuaalisen tiedon ja uutisen muotoon. Lisäksi käännösvaiheessa saattaa tapahtua merkitysten muuttumista, joten suhtaudu uutiskatsauksissa esitettyyn ”tietoon” varauksella.

Mitä pidit jutusta?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Kolumnit

Viikon kysymys

Milloin suunnittelet matkustavasi Espanjaan seuraavan kerran?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa