maanantai, maalis 4, 2024

Espanjan uutiskatsaus 27.1.2020

 

Espanjassa on otettu NBA-tähti Kobe Bryantin kuolema suhteellisen vakavasti. Pääministeri Sanchez kirjoitti surunvalittelunsa jo ennen kuin asiasta oli Suomessa edes kunnolla uutisoitu ja illan television useilla kanavilla omistettiin hetkiä yhdelle kaikkien aikojen koripalloilijalle. Asian suurta merkitystä selittänee osin se, että Bryantilla oli uransa varrella espanjalaisia joukkuetoveria, joista tunnetuin lienee hänen kanssa kaksi NBA -mestaruutta voittanut Pau Gasol.

Kommentti: Kobe saanee viikon mittaan Espanjan televisiossa runsaasti huomiota ja hänen poismenoaan surraan luultavasti ”urheiluhullussa” Espanjassa vielä pitkään.

Malagassa poliisi on ratsannut luvattomia takseja, joita tunnistettiin ja sakotettiin yhteensä 15 kappaletta. Pimeät taksit ovat ongelma poliisin mukaan Malagan bussiaseman läheisyydessä.

- Mainos -

Espanjan La Ligassa videotarkastukset ovat olleet koko kauden otsikoissa, niin hyvässä kuin pahassakin. Tänään polemiikin keskiössä on futisseura Betis, jonka katsotaan kärsineen asian tiimoilta epäsuorasti epäoikeudenmukaisuutta.

Suomessa on uutisoitu suomalaisen ”kohujulkimon” joutuneen purruksi takapuolen alueelle Valencian alueella eräässä yökerhossa. Uhrin mukaan hänen takamuksensa oli pitkään kipeä.

Kommentti: Koska pelkään ajoittain oman takalistoni puolesta, itse juhlin vain Kukossa varttuneemman väestön kanssa, joka harvemmin puree ketään takalistoon…

Brexit puhuttaa jälleen Espanjassa ja sen mahdollisia vaikutuksia spekuloidaan pienen tauon jälkeen. Brexit tuskin aiheuttaa mitään suurempaa kaaosta pörssiyhtiöissä, sillä Brexitin aiheuttamiin seurauksiin on varauduttu suhteellisen hyvin, koska sen mahdollisesti aiheuttamiin tappioihin Espanjan yrityksille on tehty jo viime vuonna useita varauksia yritysten taseisiin. Espanjan talouden tärkein vetonaula, pankkisektori, selvinnee Brexitistä, jollei tapahdu jotakin erityisen mullistavaa.

Lähteet:

Laprovincia.es, Elpais.com, Elmundo.com, Rtve.es, Diariosur.es, Malagahoy.es, Ampparit.com

Espanjan tv-kanavien uutislähetykset.

Teksti: M. Aaltonen

- Mainos -

Huom. Uutiskatsauksissa olevat materiaalit ovat tulkinnallisia ja niissä esiintyy usein virheitä. Tämä johtuu siitä, ettei espanjalaisella journalistisella käytännöllä ole samanlaista todentamisen käytäntöä kuin Suomessa. Näin ollen osa espanjalaisista uutisista saattaakin olla puhtaasti spekulatiivisia, jotka on kirjoitettu faktuaalisen tiedon ja uutisen muotoon. Lisäksi käännösvaiheessa saattaa tapahtua merkitysten muuttumista, joten suhtaudu uutiskatsauksissa esitettyyn ”tietoon” varauksella.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mitä mieltä olet Suomen poliittisista lakoista?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...