Espanjan uutiskatsaus 20.12.2019

 

Madridin katalaaneja ajoittain kovaakin kurittava keskushallinto on vaihteeksi saanut näpeilleen Katalonian tilanteisiin liittyen. Espanjan korkein oikeus (Lue Madridin keskushallinto) tuomitsi taannoin erään katalaanipoliitikon 13 vuoden vankeuteen kansan kiihottamisesta. EU:n oman tuomioistuimen mukaan kyseinen tuomittu henkilö nauttii kuitenkin europarlamentaarikon koskemattomuutta, joten häntä ei voida laittaa vankilaan. Sanomattakin on selvää, että asia huonontaa jo entisestään Espanjan huonoja välejä Euroopan unioniin.

Kommentti: Jos muuten jotkut suomalaiset ministerit yllättäen poistuvat kotimaan näyttämöltä Brysselin suuntaan, niin ylläolevasta tekstistä voi löytyä syitä asiaan…

Tarja Turusen kerrotaan muuttaneen perheineen Marbellaan, koska kokivat aiemman asuinmaansa ja kaupungin turvattomaksi.

- Mainos -

Kommentti: Marbellan valintaa kotipaikaksi turvallisuuden vuoksi en uskalla kommentoida millään lailla…

Turun telakalla rakennettu loistovaltameriristeilijä ”Costa Smeralda” on esitelty virallisesti yleisölle Barcelonassa keskiviikkona. Risteilijän neitsytmatka alkaa virallisesti Italian Savonasta.

Malagan alueelle on annettu tänään säävaroitus koko alueelle kovien sateiden vuoksi.

Malagan alueella kuoli viime vuonna eniten ihmisiä vuoden 1980 jälkeen. Kuolleiksi julistettiin yhteensä 13.232 henkilöä. Suurin yksittäinen syy olivat sydän- ja verisuonisairaudet, joihon kuoli tilaston mukaan 4.184 henkilöä. Toiseksi eniten ihmisiä kuoli erilaisiin syöpäsairauksiin. Tuberkuloosin ja AIDS:iin kuoli yhteensä 28 henkilöä. (Anteeksi matkatoimistoille asian julkisesta mainitsemisesta). Henkirikosten uhreina vuonna 2018 kuoli15 henkilöä, mutta vuoden 2019 luku lienee huomattavan paljon suurempi.

Kommentti: Kyseinen uutisointi on hyvä esimerkki ihmisiin vetoavasta osittaisesta ”roskajournalismista” jossa painotetaan vaan kuolemia ja negatiivisia asioita. Objektiivinen journalismi olisi ottanut kantaa siihen, että alueella myös syntyi suunnilleen saman verran ihmisiä, mutta koska syntyvyys ja positiiviset asiat eivät kiinnosta lukijamassoja, olemme nykyisessä tilanteessa…

Lähteet:
Laprovincia.es, Elpais.com, Elmundo.com, Rtve.es, Diariosur.es, Malagahoy.es, Ampparit.com
Espanjan tv-kanavien uutislähetykset.

Teksti: M. Aaltonen

Huom. Uutiskatsauksissa olevat materiaalit ovat tulkinnallisia ja niissä esiintyy usein virheitä. Tämä johtuu siitä, ettei espanjalaisella journalistisella käytännöllä ole samanlaista todentamisen käytäntöä kuin Suomessa. Näin ollen osa espanjalaisista uutisista saattaakin olla puhtaasti spekulatiivisia, jotka on kirjoitettu faktuaalisen tiedon ja uutisen muotoon. Lisäksi käännösvaiheessa saattaa tapahtua merkitysten muuttumista, joten suhtaudu uutiskatsauksissa esitettyyn ”tietoon” varauksella.

- Mainos -

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mitä teet juhannuksena?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...