Lukuaika: Espanjan uutiskatsaus 19.11.2019

Espanjan uutiskatsaus 19.11.2019

 

Espanjan poliisi on tehnyt suuren huumausaineisiin liittyvän operaation Sevillan, Granadan ja Málagan alueilla. Poliiseja operaatioon osallistui yli 150 ja henkilöitä pidätettiin asiaan liittyen 20. Pidätettyjen joukossa oli paikallinen jalkapallotähti Sergio Contreras, jota pidetään toiminnan keskeisenä henkilönä. Takavarikoitujen huumeiden määrät ovat tonni-luokkaa.

Kommentti: Huom. em. futarista käytetään Málagassa lempinimeä Koke. Tämä ei ole sama Koke joka pelaa Atletico Madridissa.

Espanjan futismaajoukkue vaihtanee valmentajaa. Luis Enriquen nimi on noussut vahvasti esille. Enrique otti viime vuonna hieman omaa aikaa lähipiirissä olleen vakavan sairauden vuoksi.

- Mainos -

Espanjan hallinnoimalle Ceutan alueelle ajettiin eilen turva-autojen läpi pakettiautolla, johon oli sulloutunut yli 50 ihmistä.

Suomessa Yle on uutisoinut espanjalaiseen kulttuuriin kuuluvan alkoholin nauttiminen ja sen jälkeinen autoilu.

Kommentti: Hyvä Yle, mutta näissä uutisissa on kirjoitettu aiheesta jo koko kuukausi, ikään kuin pikkujouluteemaan liittyen…

Espanjan verottaja karhuaa Nikeltä yli 15 miljoonan euron verosaatavia.

Málagan kulmille odotetaan voimakkaita sateita keskiviikosta eteenpäin. Sateet voivat mahdollisesti kestää jopa loppuviikon.

Suomalaisillekin pakettimatkoja ja lentoja tyrkyttävä EDREAMS yhtiö teki viimeisen kuuden kuukauden aikana noin 11 miljoonaa tappiota. Yhtiön arvoksi on laskettu noin 281 miljoonaa euroa.

Lähteet:

Laprovincia.es, Elpais.com, Elmundo.com, Rtve.es, Diariosur.es, Malagahoy.es, Ampparit.com

- Mainos -

Espanjan tv-kanavien uutislähetykset.

Teksti: M. Aaltonen

Huom. Uutiskatsauksissa olevat materiaalit ovat tulkinnallisia ja niissä esiintyy usein virheitä. Tämä johtuu siitä, ettei espanjalaisella journalistisella käytännöllä ole samanlaista todentamisen käytäntöä kuin Suomessa. Näin ollen osa espanjalaisista uutisista saattaakin olla puhtaasti spekulatiivisia, jotka on kirjoitettu faktuaalisen tiedon ja uutisen muotoon. Lisäksi käännösvaiheessa saattaa tapahtua merkitysten muuttumista, joten suhtaudu uutiskatsauksissa esitettyyn ”tietoon” varauksella.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mitä teet juhannuksena?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...