Pikauutiset

Espanjan uutiskatsaus 10.12.2019

 

Espanjan poliisin hiljattain pidättämä terroristi on saamassa viiden vuoden tuomiota terroristien rekrytoinnista Espanjan maaperällä.

Legendaarisen espanjalaisen futisvalmentajan Pep Guardiolan paluu FC Barcelonaan on taas tapetilla. Samaa asiaa on vatvottu jo vuosia ja huhua argumentoidaan usein sillä, että Guardiola ja Messi tiedetään hyviksi ystäviksi.

Marbellan kunnanvaltuusto on hyväksynyt määrärahat, joilla eräällä alueen vuorella oleva valkoinen (Hollywood replica?) teksti ehostetaan entiseen loistoonsa. Hankkeeseen on budjetoitu noin 50 tuhatta euroa.

Lidl-ketjulla kulkee Espanjassa. Viime vuoden tulos kasvoi 14 % ja yhtiö teki Espanjassa 171 miljoona euron tuloksen. Lidl on toiminut Espanjan maaperällä 25 vuotta.

Päivän toinen kova futishuhu koskee Ronaldoa, jonka väitetään katuvan lähtöään Real Madridista. Väitteen todenperäisyys on hyvin hatara, kuten miltei kaikilla muillakin futikseen liittyvillä mediassa esillä olevilla huhuilla.

Fuengirolan aluepäättäjät investoivat asukkaiden viihtyvyyden ajoittain enemmän ja ajoittain vähemmän. Tällä kertaa on päätetty investoida hienostoalue Los Pacosin Guauguau –koirapuiston viihtyvyyteen, johon rahaa on suunniteltu noin 40 tuhatta euroa.

Kommentti: Joskus paikallisen median kieli saattaa hieman hymyilyttää. Esimerkiksi yllä olevassa uutisessa kerrottiin koirapuiston olevan asukkaiden, ei siis koirien, suosima vapaa-ajanviettopaikka. Kenties juuri tästä syystä olen aina pitänyt ”pacoslaisia” hieman erikoisina…

Lähteet:

Laprovincia.es, Elpais.com, Elmundo.com, Rtve.es, Diariosur.es, Malagahoy.es, Ampparit.com

Espanjan tv-kanavien uutislähetykset.

Teksti: M. Aaltonen

Huom. Uutiskatsauksissa olevat materiaalit ovat tulkinnallisia ja niissä esiintyy usein virheitä. Tämä johtuu siitä, ettei espanjalaisella journalistisella käytännöllä ole samanlaista todentamisen käytäntöä kuin Suomessa. Näin ollen osa espanjalaisista uutisista saattaakin olla puhtaasti spekulatiivisia, jotka on kirjoitettu faktuaalisen tiedon ja uutisen muotoon. Lisäksi käännösvaiheessa saattaa tapahtua merkitysten muuttumista, joten suhtaudu uutiskatsauksissa esitettyyn ”tietoon” varauksella.

Mitä pidit jutusta?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Kolumnit

Viikon kysymys

Milloin suunnittelet matkustavasi Espanjaan seuraavan kerran?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa