Uutiset

Espanjan poliisi hajotti ihmis­sala­kuljetus­verkoston

 Fuengirola.fi | Aurinkorannikon uutiset

Ihmissalakuljettajien verkosto etsi asiakkaitaan pääasiassa Larachen kaupungista Pohjois-Marokosta. (Kuva: Flickr)

Salakuljetusverkoston kuvaillaan toimineen "kuin matka­toimisto”. Verkosto on poliisin mukaan tienannut tänä vuonna ainakin 1,5 miljoonaa euroa.

Espanjassa on hajotettu ihmissalakuljetusverkosto, joka on tuonut Espanjaan laittomasti satoja marokkolaisia, kertoi Espanjan poliisi maanantaina.

Poliisi kertoi, että verkosto on salakuljettanut tämän vuoden aikana noin 600 marokkolaista meriteitse Espanjaan ja ”toiminut kuin matkatoimisto”. Verkosto on poliisin mukaan tienannut tänä vuonna ainakin 1,5 miljoonaa euroa.

Siirtolaiset on ensin tuotu veneillä Espanjan rannikolle, mistä heidät on kuljettu autolla niin kutsuttuihin turvataloihin. Niistä siirtolaiset on kuljetettu näiden toivomiin kohteisiin, yleensä Kataloniaan tai Baskimaahan.

Verkosto on etsinyt asiakkaita pääasiassa Pohjois-Marokossa sijaitsevasta Larachen kaupungista. Yhdeltä henkilöltä matka on maksanut vähintään 2.500 euroa.

YK:n pakolaisjärjestön UNHCR:n mukaan Espanjaan on tänä vuonna saapunut yli 61 000 siirtolaista, kun Italiaan on samalla aikavälillä saapunut yli 23 000 siirtolaista.

Lähde: HS

Mitä pidit jutusta?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Kolumnit

Fillarimummo

Julkkikseksi pääseminen tai päätyminen on monisyinen asia. Joku saattaa käyttää läjäpäin...

Remontteja joka paikassa

Elämme remonttien keskellä. Henkilökohtaisten asunto- ja elämäntaparemonttien ohella koko yhteiskuntamme järjestäytyy...

Malttia

  Tuli, oli ja meni. Vielä muutama viikko sitten hyvästeltiin Covid-19...

Viikon kysymys

Kuunteletko joululauluja?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa