Lukuaika: Espanjalaisten markkinoiden kysyntä osuu suomalaisten osaamiseen

Espanjalaisten markkinoiden kysyntä osuu suomalaisten osaamiseen

 

Suomi on ollut tasaisen varmasti Digibarometrin kolmen parhaan maan joukossa koko barometrin olemassaolon ajan. Tänä vuonna olimme toisella sijalla, kun ensimmäiseksi sijoittui Tanska ja kolmanneksi Norja.

Espanja puolestaan on Euroopan unionin neljänneksi suurin talous.

Espanja on myös yksi EU:n elpymispaketin suurimmista saajista. Pääosa rahoituksesta ohjataan vihreään siirtymään ja digitalisaatioon, jotka ovat myös Suomen prioriteettialoja.

- Mainos -

Suomalaisten yritysten kiinnostus Espanjaa kohtaan on kasvussa. Espanjalaisten markkinoiden kysyntä osuu suoraan suomalaisten osaamiseen.

Keväällä etsittiin sopivia osumia osaamisessa ja sen kysynnässä, kun Team Finland teki vienninedistämisvierailun Madridiin kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnarin johdolla.

Ministeri Skinnarin vierailulle osallistui Suomesta 14 yritystä, joilla on osaamista esimerkiksi digiratkaisuista sekä vihreään rakentamiseen ja jätteiden käsittelyyn liittyen.

Suomen vahvuudet ovat juuri niillä aloilla, joilla Espanjassa on usein vielä tehtävää. Erityisesti Espanjassa tarvitaan kierto- ja biotalouden ja digitalisaation osaamista.

Hyvänä käytännön esimerkkinä ovat kaatopaikat. Suomessa enää vain noin prosentti jätteistä päätyy kaatopaikoille, Espanjassa sen sijaan vielä yli puolet.

Liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka totesi, että vain osaajat voivat käyttää uusia teknologioita ja dataa yritysten ja yhteiskunnan toiminnan kehittämisessä.

Málaga on nopeasti kasvamassa yhdeksi Espanjan suurimmista teknologiakeskittymistä ja kaupunki houkuttelee kansainvälisiä osaajia ympäri maailmaa.

Tällä hetkellä yksi suurimmista rekrytointimarkkinoilla kilpailevista toimijoista ei ole sen pienempi kuin Google, joka perusti Málagaan kyberturvallisuuskeskuksen. Kysyntä osaajista on kova.

- Mainos -

Suomesta työmatka Málagaan kestää noin 4,5 tuntia. Kenties jatkossa monelle suomalaisellekin osaajalle kiinnostava mahdollisuus myös näinä etätyön kulta-aikoina?

Jaa artikkeli:

Artikkelin kirjoittaja

Niina Sinisalo
Kirjoittaja on sisällöntuottaja, joka kirjoittaa tekstejä suomalaisille yrityksille.
Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä maa voittaa jääkiekon maailmanmestaruuden?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...