Lukuaika: Espanja suunnittelee merkittävää muutosta rokotuskäytäntöön

Espanja suunnittelee merkittävää muutosta rokotuskäytäntöön

 

Espanjan terveysministeriö on ehdottanut terveysministeri Carolina Dariaksen (kuvassa) johdolla, että Pfizerin ja Modernan koronarokotteiden ensimmäisen ja toisen pistoksen antoväliä pidennettäisiin, jotta käytettävissä olevilla rokotteilla saataisiin katettua suurempi joukko ihmisiä. Ehdotuksen käsittelee Espanjan kansanterveyskomissio tiistaisessa (20.4.) kokouksessaan.

Andalusian, Katalonian ja Madridin aluehallintojen terveysvastaavat esittivät vastaavan vetoomuksen viime viikolla, mutta silloin terveysministeri Darias tyrmäsi ehdotuksen. Nyt ministerin kelkka näyttää kääntyneen 180 astetta. Hänen johtamansa ministeriön ehdotuksessa todetaan, että annosten pidennetty väli antaa korkeamman ja pitkäkestoisemman suojan.

Tällä hetkellä Espanjassa annetaan Pfizerin rokoteannokset 21 vuorokauden välein ja Modernan rokoteannokset 28 vuorokauden välein. Ehdotuksen mukaan annosten väli pidennettäisiin jopa 56 vuorokauteen.

- Mainos -

Pidennetyt rokotusvälit ovat käytössä jo monissa Euroopan maissa, ja käytännöllä on myös Euroopan lääkeviraston hyväksyntä.

Lähde: Sur

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä maa voittaa jääkiekon maailmanmestaruuden?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...