Koronaseuranta Uutiset

Espanja suunnittelee merkittävää muutosta rokotuskäytäntöön

Espanjan terveysministeriö harkitsee koronarokotusten ensimmäisen ja toisen annoksen välin merkittävää pidentämistä.

 

Espanjan terveysministeriö on ehdottanut terveysministeri Carolina Dariaksen (kuvassa) johdolla, että Pfizerin ja Modernan koronarokotteiden ensimmäisen ja toisen pistoksen antoväliä pidennettäisiin, jotta käytettävissä olevilla rokotteilla saataisiin katettua suurempi joukko ihmisiä. Ehdotuksen käsittelee Espanjan kansanterveyskomissio tiistaisessa (20.4.) kokouksessaan.

Andalusian, Katalonian ja Madridin aluehallintojen terveysvastaavat esittivät vastaavan vetoomuksen viime viikolla, mutta silloin terveysministeri Darias tyrmäsi ehdotuksen. Nyt ministerin kelkka näyttää kääntyneen 180 astetta. Hänen johtamansa ministeriön ehdotuksessa todetaan, että annosten pidennetty väli antaa korkeamman ja pitkäkestoisemman suojan.

Tällä hetkellä Espanjassa annetaan Pfizerin rokoteannokset 21 vuorokauden välein ja Modernan rokoteannokset 28 vuorokauden välein. Ehdotuksen mukaan annosten väli pidennettäisiin jopa 56 vuorokauteen.

Pidennetyt rokotusvälit ovat käytössä jo monissa Euroopan maissa, ja käytännöllä on myös Euroopan lääkeviraston hyväksyntä.

Lähde: Sur

Mitä pidit jutusta?
+1
88
+1
5
+1
4
+1
11
+1
5
+1
9

Kolumnit

Kimmo Sahlman

Solidaarisuutta

  Äärioikeistolainen Vox-puolue on sotajalalla siirtolaisia vastaan. Olen nähnyt myös siirtolaisuuden...

Viikon kysymys

Mitä grillaat mieluiten?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa