Energiat ympärillämme

Kaikki ympärillämme on energiaa. Toiset meistä tuntevat energian värähtelyt helpommin, vaikka kaikkea emme yleensä edes pysty näkemällä aistimaan.

Olet varmaan huomannut, että jotkut ihmiset tuntuvat olevan aina täynnä positiivista ja piristävää energiaa, kun toiset taas vievät voimat ja saavat olon tuntumaan nuutuneelta kohtaamisen jälkeen.

Ympäristöllämme ja meitä ympäröivillä ihmisillä on suuri vaikutus hyvinvointiimme.

- Mainos -

Oletko miettinyt, millä tavoin yleensä puhut muille tai miten muut läheiset ihmiset puhuvat sinulle? Jos joku on sinua kohtaan vihamielinen, ilkeä tai epäystävällinen, on huomaamatta helppoa vastata takaisin samasta negatiivisesta energiasta. Näin riidan saa helposti syttymään.

Tietynlaisista ajattelumalleista sekä puhetyylistä tulee herkästi tapoja, joten niihin kannattaa tietoisesti kiinnittää huomiota. Positiivisella mielellä ja ystävällisellä puhetyylillä sisäinen ja ulkoinen maailma pysyvät helpommin harmonisina.

Sanojen ja ajatustemme lisäksi esimerkiksi kuuntelemamme musiikki, syömämme ruoka, asuinympäristömme sekä kodin ja työpaikan energiat vaikuttavat meihin.

Sanotaan, että rakkaudella tehty ruoka maistuu aina hyvältä. Huolellisesti ja lämpimin ajatuksin laadukkaista raaka-aineista valmistettu ateria on varmasti herkullisempaa, kuin oman onnensa nojaan uuniin unohdettu einespizza.

Kiinalainen feng shui perustuu energioiden virtaamisen huomioon ottamiseen esimerkiksi kodin sisustamisessa. Epäsiistissä talossa, joka on täynnä epäjärjestyksessä olevaa tavaraa, olo saattaa tuntua herkästi ahdistuneelta. Kun taas puhtaassa, yksinkertaisesti ja kauniisti sisustetussa kodissa tunnelma on yleensä rauhallinen ja seesteinen.

Japanilainen tutkija ja kirjailija Masaru Emoto tutki veden molekyylirakennetta altistettuaan sitä ensin erilaisille sanoille ja musiikille. Altistettu vesi jäädytettiin, jonka jälkeen kristallikiteitä tutkittiin mikroskoopin avulla.

Muun muassa klassinen musiikki ja positiiviset sanat saivat veden molekyylit muodostamaan kauniita ja harmonisia muotoja. Negatiiviset sanat puolestaan saivat aikaan epäsymmetrisiä ja hajanaisia kiteitä.

Kehostamme noin 70% on vettä, joten voimme miettiä, miten erilaiset energiat ympärillämme vaikuttavat meihin fyysisesti. On mahdollista, että ympäristömme, tunteemme ja nauttimamme ravinto tekevät meistä ihan huomaamattamme joko hyvinvoivia tai pahimmillaan jopa sairaita.

- Mainos -

Millaista energiaa sinä siis haluat säteillä ympärillesi tänään? Kenties voit parantaa omaa ja muiden hyvinvointia vaikka vain valitsemillasi kauniilla sanoilla.

Jaa artikkeli:

Artikkelin kirjoittaja

Minna Halminen
Kirjoittaja on koulutukseltaan joogaohjaaja ja personal trainer.
Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä maa voittaa jääkiekon maailmanmestaruuden?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...