maanantai, maalis 4, 2024

Eläinten hyväksikäyttöä?

Eläimiä ja niiden kuvia käytetään paljon määrätyn imagon luomiseen, ajattelematta lainkaan mitä asianomainen itse siitä pitää. Muutama esimerkki: Pelikaanilla Lahden liigajoukkueen paidassa ei tuntuisi olevan mitään luonnollista yhteyttä, Peliklaani olisi parempi.

Miksi mennään merta edemmäs kalaan, miksi pitää hakea imagon nostajaa kaukomaiden asukeilta. Suomen Leijona hyvä esimerkki, miksei ahma, ilves, hukkakin kai? No perkule hirvi tietysti, sen verran tämä kansa on sarvipäinen.

Venäjän imagoa kantaa harteillaan karhu, nykymenon mukaa paljon parempi olisi liero (joksi kastematoa myös kutsutaan).

- Mainos -

En tiedä mikä on Norjan eläinhahmo? Turska tietysti etuoikeutettu ykkönen, jos olisi joku ampulli niminen otus, niin sitten se.

Ruotsille on helppo etsiä ihan oma eläinvaakunaan. Kellään ei varmasti olisi mitään sitä vastaan jos lippua koristaisi värikäs papukaija, tai jopa lepakko.

Kotka on joutunut usean maan imagon kantajaksi, esimerkiksi USA:n, johon sopisi paljon paremmin varis. Saksan kohdalla heidän vaakunakotkastaan käytetään nimitystä ”liittokotka”, paremmin ei enää voisi sopia.

Mikä olisi Aurinkorannikon suomalaisille ihan oma eläinlogo? Siinä voisi käyttää kyllä jo etelän eläintäkin. Ensin tulee mieleen kameleontti, tai pääskynen. Vaakunan pohjana voisi olla vaikka Välimeren aallot.

Hups! Tärkein meinasi jäädä huomaamatta. Rauman Lukon käyttämä kettu on ihan ykkönen, kun puhutaan Liigajoukkueiden eläinvahvistuksista, kärppä ja ilves toiseksi parhaat. HIFK:n ”petologo” on tyylikkäin.

Jaa artikkeli:

Artikkelin kirjoittaja

Vesa Uusi-Kilponen
Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mitä mieltä olet Suomen poliittisista lakoista?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...