Ravintolat

El Rancho – pihvin ja tomaatin sinfoniaa

Salvador Lucena Giron on ylpeä ravintolastaan. Eikä syyttä, hän valvoo tuotteidensa laatua jatkuvasti.

Kun ravintola mainostaa olevansa steakhouse, tulee ensimmäisenä mieleen mehevät avotulella grillatut pihvit. El Rancho de Salvan kohdalla mielikuva on oikea, mutta ravintola yllättää tarjoamalla paljon muutakin herkullista syötävää.

 

Aloitimme ruokailun tomaateilla Ranchon tapaan. Kyseessä on niinkin yksinkertainen ruoka kuin tomaattia, öljyä, vinagrettea, vähän yrttejä ja valkosipulia.

El Ranchon tomaatit ovat klassikko.

– Meillä on tuottajasopimus tomaattiviljelijän kanssa aivan tästä läheltä. Hän kasvattaa vihanneksensa luomumenetelmillä ja Andalusian aurinko saa ne maistumaan herkullisilta. Parhaimmillaan häneltä saatavat tiivislihaiset tomaatit painavat jopa kilon kappale. Teemme tomaateille oman vinagrettemme, jonka resepti on tarkkaan mietitty, kertoo ravintoloitsija Salvador Lucena Giron.

Sopivasti chiliä, riittävästi valkosipulia. Nam!

Muutakin hyvää alkupaloista löytyi, esimerkiksi gambas pil pil on yksi alueen parhaista. Kun päästään käsiksi ravintolan päätuotteeseen, lihaan, laatu on mykistävän hyvää. Ravintoloitsija itse on keittiössä grillin äärellä ja hän on saanut oppinsa monelta mestarilta. Salvadorin grillistä ei lautaselle päädy kakkoslaatua.

Suurin osa El Ranchon käyttämästä naudanlihasta tuotetaan Galiciassa. Se käy läpi tiukan laatuseulan. Jokainen lihapala, joka ravintolassa myydään, on käsin tukkurin varastosta valittu. Samanlainen prosessi tapahtuu myös lampaan- ja porsaanlihan kanssa. Ravintoloitsija seuraa lihamarkkinoita tarkkaan ja ostaa aina parasta tarjolla olevaa lihaa.

 

Testiryhmämme maistoi tällä kertaa naudan sisäfilettä ja entrecote-pihviä. Molemmat tuotiin kätevästi viipaloituna, jolloin koko seurue pääsi maistelemaan kaikkea esillä ollutta. Salvadorin valitsema ja valmistama liha ei tarvitse liikoja ylisanoja. Se on täydellistä.

El Rancho hankkii parhaat viininsä suoraan tuottajilta. Rufina on huippulöytö.

Huippuviinejä

Ravintoloitsija suositteli meille viiniksi Ribera del Dueron alueelta kotoisin olevaa Viña Rufina reservaa (2014). Viini oli harvinaisen tasapainoinen, suun täyttävän maukas ja täyteläinen. Pullo maksaa 26 euroa, eli ei aivan halpa. Jos se tuntuu liian kalliilta samalta bodegalta löytyvät myös edullisemmat crianza ja roble vaihtoehdot.

Listalta löytyy muitakin maittavia viinejä. Henkilökunta tuntee sekä ruoka- että  viinilistat hyvin, joten apua valintaan löytyy.

 

 

-Tällaisia ruokakokemuksia on mukava saada Espanjassa. Tarkoin valituista raaka-aineista espanjalaisittain valmistettuja ruokia. Kaikki ruoka oli erinomaista, Rufina viini kruunasi aterian, ihastelee lomamatkalla Fuengirolassa ollut kokin koulutuksen saanut Eero Lounela.

Eero Lounela nautti täysin sydämin espanjalaisen keittiön luomuksista.

Yksi mielenkiintoinen asia El Ranchossa on seiniltä löytyvät historialliset valokuvat. Niissä Fuengirola näyttäytyy 50-luvulta tähän päivään saakka. Kuvia on ravintolan seinillä kymmenittäin ja niiden katselu on itsessään mielenkiintoinen ohjelmanumero.

Teksti ja kuvat: Antti Pekkarinen

El Rancho de Salvan osoite on Calle Juan Sebastian el Cano 3, Fuengirola

Lue lisää ravintolaesittelyitä täältä: https://fuengirola.fi/category/ravintolat/

 

Mitä pidit jutusta?
+1
35
+1
6
+1
1
+1
2
+1
0
+1
0

Kolumnit

Pääkirjoitus

Kenen siivellä?

Finnair ilmoitti viikko sitten vähentävänsä lentovuorojaan entisestään lokakuusta alkaen. Ikävästi leikkaukset...

Viikon kysymys

Jos kunnallisvaalit pidettäisiin nyt, minkä puolueen ehdokasta äänestäisit?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa