Lukuaika: El Rancho – herkullista lihaa ja laadukkaita viinejä

El Rancho – herkullista lihaa ja laadukkaita viinejä

El Rancho de Salva on ehdottomasti yksi Fuengirolan parhaita pihvipaikkoja. Ravintoloitsija itse valitsee kaikki tarjottavat lihat ja ne ovat kaikki huippulaatua. Parhaimmat tulevat Galician alueelta, mutta muualtakin Espanjasta löytyy laadukkaita fileitä ja kyljyksiä.

El Ranchossa liha grillataan kunnollisella hiiligrillillä. Siksi lihassa on aina kunnon paistopinta ja elävästä tulesta ruokaan tarttuu maukas savun aromi.

Kunnon hiiligrilli antaa lihalle pikantin savun aromin.

-Hiiligrilli on minun mielestäni ainoa oikea tapa kypsentää liha, on se sitten naudan sisäfilettä, possun poskia tai lampaan kyljyksiä. Lihassa pitää olla rapea paistopinta ja sisältä sen täytyy pysyä mehukkaana. Olen itse mahdollisimman paljon grillin ääressä, jotta laatu varmasti pysyy korkeana, tosin kaikki kokkimme ovat tätä nykyä erinomaisia grillaajia, ravintoloitsija Salvador Lucena Giron kertoo.

- Mainos -

Eikä Salva turhia juttele. Testiryhmämme kokeili Galicialaista luutonta vasikan kyljystä, lampaankyljyksiä ja secreto ibéricoa, sitä possun parasta osaa. Kaikki lihat olivat rapsakkapintaisia, mutta sisältä ihanan pehmeitä. Kypsyydet olivat kullekin lihalle parhaat mahdolliset.

El Ranchossa ruokailun voi jakaa koko porukan kesken. Lihan saa valmiiksi viipaloituna, joten voitte maistaa useampia eri lajeja.

El Ranchon lihat eivät juuri kastikkeita tai lisämausteita kaipaa, ne maistuvat sellaisenaankin. Jos kuitenkin pidät kastikkeista, kokeile talon pippurikastiketta. Se vie kielen mennessään.

Tomaattia ja muita alkupaloja

Tässä jutussa mentiin peppu edellä puuhun, eli aloitettiin pääruoista. Nyt muutama sana El Ranchon alkupaloista, jotka olivat nekin oman juttunsa arvoisia.

Tomaatti on melko yksinkertainen raaka-aine. Siitä saa pienillä kikoilla uskomattoman herkullisia alkupaloja. Tomaatit Ranchon tapaan on klassikkoannos. Siinä on tomaattiviipaleita, öljyä, vinagrettea, vähän yrttejä ja valkosipulia. Yksinkertaista, mutta kun kaikki ainesosat ovat laadukkaita, makuyhdistelmä on lyömätön. Myös Cantabrian tomaatit anjovisfileiden kanssa ovat mainio alkupala.

-Teemme vinagrettemme itse ja sen koostumus on tarkkaan mietitty. Siinä yksi salaisuus tomaattiemme suosioon.

Palmunsydänsalaatti on mainio alkupala.
Ranchon tomaatit ovat herkullisia.

Tomaattien lisäksi alkupaloista löytyy paljon erilaisia tyypillisiä espanjalaisia alkuruokia. Juustot, kuivakinkut ja patéet löytyvät listata, samoin friteeratut munakoisot ja katkarapu-avokado cocktail. Myös lämpiä alkuruokia on useita, niistä kannattaa mainita ainakin erilaiset makkarat kuten morcilla, chorizo ja chistorra.

Erinomaiset juomat

Jo ennen alkupaloja, ilta kannattaa aloittaa hyvällä aperitiivilla. El Ranchon aperitivo de la casa on vermouth rosadaa, johon on lisätty häivähdys tonicia. Appelsiinin siivut ja jäät lasissa kruunaavat tämän ehdottomasti kokeilemisen arvoisen alkudrinkin.

Vermouth rosada saa aperitiivina veden kielelle.

Hyvä ruoka tarvitsee seurakseen hyvät juomat. Niitä Ranchosta löytyy. Viinilista on kohtuullisen laaja, mutta ainakin punaviinien kohdalla sitä ei tarvitse hirveästi selata. Viña Rufina löytyy talon viininä ja se on erinomainen juoma liharuokien kanssa. Jos lompakko antaa yhtään periksi, suosittelen ottamaan saman bodegan crianzan tai jopa reservan. Ette varmasti pety, niin täyteläistä ja sävykästä ovat Rufinat.

- Mainos -

Myös valkoviinien puolelta löytyy mielenkiintoisia tuttavuuksia. Kannattaa kysellä henkilökunnalta viineistä.

Joulu tulee ja sen myötä pikkujoulut. El Ranchossa on tarjolla ryhmille suunnattu joulumenu. Sitä kannattaa hyödyntää, kohtuulliseen hintaan saa paljon maisteltavaa. Esimerkiksi yrityksen tai kaveriporukan pikkujoulut onnistuvat mainiosti tunnelmallisessa ympäristössä hyvien ruokien äärellä.

El Ranchon osoite on Calle Juan Sebastián 3. Ravintola sijaitsee toisessa korttelissa rantakadulta käännyttäessä. Sijainti on Fuengirolan keskustan ja Los Bolichesin välimaastossa.

Kuvateksti artikkelin pääkuvalle:

Salvador Lucena Giron on ylpeä ravintolastaan. Hän valitsee itse tarjottavat viinit ja lihat.

Lisää hyviä ravintolavinkkejä täältä: https://fuengirola.fi/kategoria/ravintolat/

Jaa artikkeli:

Artikkelin kirjoittaja

Antti Pekkarinen
Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä on paras kesälomakuukausi?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...