El Caminito del Rey täyttyy kesällä turisteista

El Camito del Rey on tunnettu uperista maisemistaan. (Kuva: Wikimedia)

El Caminito del Rey -polulla vierailee kesä-lokakuun aikana satatuhatta turistia.

Yksi Andalusian uusimmista turistikohteista El Caminito del Rey jatkaa kasvamistaan. Tänä kesänä sen läpi odotetaan kulkevan satatuhatta vierailijaa.

Vuonna 2015 uudelleen avatun nähtävyyden johtaja Francisco Campano uskoo, että he saavat laittaa päivittäin loppuunmyyty-lapun lippuluukulle. Campano kuitenkin lupaa, että vapaita aikoja löytyy jonkin verran pitkin kesää.

”Kuninkaan polulla” on vieraillut kolmen vuoden aikana lähes miljoona turistia. Ulkomaalaisten osuus on noussut vuosittain. Viime vuonna heitä oli jo 65 prosenttia vierailijoista.

Tähän mennessä reitillä on vieraillut kansalaisia 84:stä eri maasta. Eniten on käynyt hollantilaisia, sen jälkeen tulevat britit, ranskalaiset, saksalaiset ja belgialaiset. Mutta missä ovat suomalaiset, joita on brittien jälkeen eniten Aurinkorannikolla?

Vuoren rinteille rakennettu polku on lähes kahdeksan kilometriä pitkä ja se on vain muutaman metrin levyinen. Kulkureitti kohoaa paikoittain 105 metrin korkeuteen maasta.

Reitin korjaustyöt aloitettiin runsas neljä vuotta sitten. Alun perin vuonna 1905 avattu polku muuttui maailman vaarallisimmasta kulkureitistä maailman turvallisimmaksi.

Omatoimilippu maksaa kymmenen euroa, opastettu kävely 18 euroa ja paluulippu lähtöpaikalle 1,55 euroa.

Lähde: Sur

 

Mitä mieltä olit kirjoituksesta?
  • Mielenkiintoinen (20)
  • Erinomainen (2)
  • Hyödyllinen (0)
  • Tylsä (0)
  • Vanha uutinen (0)