Italialainen keittiö on monen mielestä maailman paras keittiö. Aika monen mielestä noin ajattelevat ovat oikeassa. Asian voi hyvin todentaa piipahtamalla Fuengirolan turistitoimiston läheisyydessä sijaitsevassa D´armando ravintolassa.
D´armando avasi ovensa viime kesänä ja on saavuttanut ympäristössään vankan maineen hyvän ruoan tarjoajana.
Testiryhmämme aloitti ruokailun aidolla italialaisella burrata -juustolla. Tämä mozarellan lähisukulainen tarjottiin näyttävästi aseteltuna tomaattipeston ja rucolan kanssa. Kerrassaan mainio alkupala, yhdestä annoksesta syö helposti 2-4 ihmistä. Muutenkin suurin osa D´armandon annoksista toimii hyvin jaettuna.
Seuraavaksi maistoimme kinkkupizzaa. Mukavan rapea ja tomaattikastike sopivan mausteikas. Sitten pääsimme D´armandon tuorepastojen maailmaan, joka on ravintolan parasta antia. Ole rohkea tilatessasi, älä tyydy tavanomaiseen. Fiocchi alle pere oli hämmästyttävän hyvä kokemus. Päärynällä täytettyä pastaa sipuli-kermakastikkeessa. Ei tulisi ensimmäisenä kotikeittiössä tällainen resepti mieleen. Kerrassaan miellyttävä makean ja suolaisen yhdistelmä.
Illan kuningasannos oli kuitenkin Angolini di foie. Hanhenmaksalla täytettyjä pastatyynyjä gorgonzola-pinaattikastikkeessa. Jollain ihmeellisellä konstilla kokki oli onnistunut valmistamaan aterian niin, että kaikki maut erottuivat selvästi. Tämä on erityisesti suositeltava tuorepasta-annos.
Ennen jälkiruokia maistoimme vielä pippuriporsasta ja merellistä pastaa. Sitten siirryttiin makeiden pariin.
D´armandon tiramisu on kunnolla kosteaa ja maukasta. Rakenne poikkeaa yleisimmistä tiramisuista, mutta se on pelkästään positiivista. Toinen jälkiruoka oli näyttävä ja herkullinen lautasellinen kanelinyyttejä, mascarponea, suklaata ja keskellä vaniljajäätelöä. Digestiivinä nautittu limoncello kruunasi hienon illallisen.
D´armandon osoite on Avd. Jesus Santos Rein 10. Se on avoinna lounasaikaan ja iltaisin.
Tästä linkistä lisää ravintolavinkkejä Aurinkorannikolla:
Antti Pekkarinen