Conil – valon rannikon valkea helmi

Costa de la Luz rannikolla on useita toinen toistaan mielenkiintoisempia pieniä kyliä ja kaupunkeja. Kaikkia yhdistää Atlantin hiekkainen ranta. Yksi miellyttävä tuttavuus on Conil de la Frontera.

Virallisesti Conilissa asuu vain reilut 20.000 asukasta. Kesällä, varsinkin elokuussa väkimäärä saattaa jopa viisinkertaistua, kun espanjalaiset tulevat sisämaasta viilentymään Atlantin lempeisiin tuuliin. Conil on perinteisesti ollut juuri espanjalaisten suosima lomakohde, viime vuosina myös kansainväliset turistit ovat löytäneet tämän sympaattisen kaupungin.

Conilin historia liittyy kalastukseen. Kaupunki on alun perin ollut hiljainen kalastajakylä, kuten niin moni muukin Espanjan rannikolla sijaitseva nykyinen turistikohde.

Entinen hiljainen kalastajakylä elää nykyään kesäisin vilkasta turistiaikaa

 

Monta rantaa

Conil de la Fronteran alueella sijaitsee useita erikseen nimettyä rantaa, vaikka ne kaikki ovatkin kiinni toisissaan rantojen ketjuna. Kaikki nämä rannat ovat upeita, joskin eri tyyppisiä. Päivän saa kulumaan hienosti, kun kävelee tätä kilometrien mittaista rantaketjua vesirajan tuntumassa.

Pohjoisin Conilin rannoista on Fuente del Gallo. Se on kaunis, hienosti kallioiden syleilyssä sijaitseva ranta.

El Huerto on yksi Conilin rantojen laadukkaista chiringuitoista

Fuente del Gallon alapuolella sijaitsee la Fontanilla. Se ei ole alueen leveimpiä rantoja, mutta siltä löytyvät rannan parhaat palvelut. Useita chringuito ravintoloita sijaitsee tällä rannalla.

Conilin suosituin ranta on los Bateles. Se on suoraan kaupungin kohdalla, sinne kulkeminen on helppoa ja rannan yhteydessä on runsaasti parkkitilaa. Batelesin ranta on leveä ja matala. Laskuveden aikaan rannan leveys venähtää useaan sataan metriin.

Levein ranta on nimeltään el Castilnovo. Se levittäytyy pitkälle sisämaahan laajana hiekkadyynialueena. Tämän rannan saavutettavuus on selvästi edellä mainittuja vaikeampi, joten se ei tavallisesti ole lainkaan ruuhkainen. Ehkä juuri siksi myös nudistit ovat ottaneet rannan yhdeksi suosikkipaikakseen.

 

Kulinarismia

Kalastukseen liittyy myös Conilin suurimmat herkut. Atlantin rannikko on tonnikala-aluetta, se näkyy ravintoloiden ruokalistoilla. Tonnikalaa on tarjolla monessa muodossa. Erilaisia raakakypsytettyjä tartareita ja tatakeja on tarjolla vaihtelevin maustein. Ne ovat suurta herkkua. Toki tonnikalaa saa myös grillattuna ja paistettuna.

Tonnikala eri muodoissaan on Conilin kuten muutenkin Costa de la Luzin ehdoton herkku

Ei tonnikala ainoa ruoka ole, mitä Conilista löytää. Koska ollaan meren äärellä, kalat ja äyriäiset ovat vahvasti esillä ravintoloiden ruokalistoilla. Varsinkin Conilin rannan pohjoispäässä sijaitsevissa chiringuito -ravintoloissa meren antimista kannattaa nauttia, ne ovat tuoreita ja niiden valmistamisessa maistuu pitkä perinne.

Kun poistutaan rannalta Conilin keskustaan, ravintoloiden valikoima on laaja. Ruokaa löytyy joka makuun, erinomaisia pihviravintoloita ja etnisiä ravintoloita on runsaasti perinteisten espanjalaisten ravintoloiden lisäksi.

Conil on selvästi sesonkikaupunki, talvisaikaan osa ravintoloista on kiinni ja muutenkin palvelut ovat kesää suppeampia.

Elo Costa de la Luzilla on hippimäisen rentoa

Lue myös juttu Costa de la Luzista:

https://fuengirola.fi/2022/20/09/costa-de-la-luz-valon-rannikon-uskomattomat-hiekkarannat/

Jaa artikkeli:

Artikkelin kirjoittaja

Antti Pekkarinen
Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Onko Venäjä uhka Suomen itsenäisyydelle?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...