Matkailu

Colomaresin linnamonumentilla

 Fuengirola.fi | Aurinkorannikon uutiset

Puutarhamaisessa ympäristlössä sijaitsevan Colomaresin rakennustyöt alkoivat vuonna 1987 ja valmista tuli vuonna 1994. (Kuvat: Tiina Jokinen)

Benalmádenasta löytyvä Castillo Colomares on satumainen linna, joka on omistettu Kristoffer Kolumbukselle.

 

Kristoffer Kolumbuksen kerrotaan löytäneen Amerikan. Alun perin tutkimusretkeilijä astui laivaan Palos de la Fronterasta ja suuntasi kokan kohti Intiaa vuonna 1492, mutta miehistö nousikin maihin nykyisen Haitin ja Dominikaanisen tasavallan tietämillä. Espanjalaiset tutkijat selvittivät vasta vuonna 2008 Kolumbuksen hautapaikan, sillä historian kuluessa jäänteitä on siirrelty kylästä ja maasta toiseen. DNA-testit lopulta paljastivat viimeisen leposijan sijaitsevan Sevillan katedraalissa.

Läpimurron jälkeen tutkijat ovat suunnanneet tutkimuksensa seikkailijan synnyinpaikan selvittämiseen. Espanjassa ja Italiassa on yhteensä kolmisenkymmentä paikkaa, missä matkaajan kerrotaan syntyneen. Varmuutta asialle ei kuitenkaan vielä ole. Italia on ollut vahvoilla, mutta syytä sille, miksi Kolumbus kirjoitti sujuvaa espanjaa jo ennen saapumistaan maahan, ei ole selvitetty. Eräs tutkimus taasen puoltaa hänen olevan Puolan kuninkaan poika.

  Fuengirola.fi | Aurinkorannikon uutiset
Kompaktin kokoisen Castillo Colomaresin voi katsoa läpi vaikka alle tunnissa. Toisaalta kaikkiin hienouksiin ja yksityiskohtiin uppoamalla saa kulumaan vaikka puoli päivää.

Vuonna 1987 tohtori Esteban Martín Martín aloitti mittavan rakennusprojektin kahden muurarin kanssa. Castillo monumento Colomaresia rakennettiin seitsemän vuoden ajan, ja se on kunnianosoitus Kristoffer Kolumbukselle, kertoen samalla tarinaa Amerikan löytymisestä.

Tohtori Martín hassasi omaisuutensa linnan rakentamiseen, eikä saanut projektilleen mistään rahoitusapua. Laajan taiteen historian ja arkkitehtuurin tuntemuksen avulla hän loi taidokkaan rakennelman, jonka seiniä koristavat kiehtovat yksityiskohdat. Teosten tyylilajit vaihtuvat goottilaisesta bysanttilaiseen ja romaanista mudéjariin. Benalmádenan rinteessä sijaitsevasta linnasta on myös kaunis näköala merelle, ja kun katsoja päästää mielikuvituksen irti, voi nähdä merellä Intiaan matkalla olevan laivueen tai tohtorin työssään linnan muurilla. Tohtori menehtyi vuonna 2001 ja hänen tuhkansa on sijoitettu monumentille.

  Fuengirola.fi | Aurinkorannikon uutiset
Pinta -aluksen keula on yksi monumentin helmistä.

Pääsymaksu alueelle on aikuisilta 2,50€ ja lapsilta 2€. Kohteeseen pääsee jouhevasti omalla autolla tai Torremuellen juna-asemalta kävelee perille noin 20 minuuttia. Kävelijän kannattaa ottaa huomioon, että vaikka matka on lyhyt, tie on mennessä jyrkkää ylämäkeä.

Nettisivut: http://www.castillomonumentocolomares.com/

Tiina Jokinen

  Fuengirola.fi | Aurinkorannikon uutiset

Mitä pidit jutusta?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Kolumnit

Malttia

  Tuli, oli ja meni. Vielä muutama viikko sitten hyvästeltiin Covid-19...

Normaalia kohti

Lähes nollasta lähdettiin. Nyt ollaan jo samalla pelikentällä normaalivuosien kanssa. Pientä...

Viikon kysymys

Mitä mieltä olet koronapassista?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa