Bikinit esiin, nyt tulee helle!

 

Málgaan on luvattu 24:n asteen lämpötilaa perjantaille. Meteorologit sanovat, että keli voi lämmetä vielä huomattavasti enemmänkin. Jo tänään 20 astetta on ylittynyt monin paikoin ja huomenna lämpiää entisestään.

Hieman idempänä Murcian alueella on loppuviikosta odotettavissa jopa ennätyshelteitä. Tammikuun aiempi ennätys Murciassa on 27,2 astetta, on jopa todennäköistä että se rikkoutuu. Meneekö 30 rikki, se jää nähtäväksi.

Aurinkorannikolla kesäiset kelit näyttävät jatkuvan pitkälti myös ensi viikolla. Alkuviikosta pysytellään yli 20:n asteen lämpötiloissa, loppuviikosta viilenee hieman.

- Mainos -

Tämä talvi näyttää olevan todellista sääolosuhteiden vuoristorataa. Juuri koettiin ennätyskylmät kelit ja jopa mittavat lumisateet monin paikoin Espanjassa. Filomena myrsky oli yksi kovimpia ja kylmimpiä talvimyrskyjä vuosikymmeniin. Seuraavaksi onkin vuorossa ennätyshelteet. Ei käy elämä tylsäksi tällaisten vaihteluiden kanssa.

Ilta-Sanomatkin oli huomioinut Espanjaan saapuvan helleaallon. Lehti lainaa Forecan meteorologi Markus Mäntykannaksen blogia sääilmiön taustoista.

– Iberian niemimaalle on leviämässä keskiviikon ja torstain aikana hyvin lämmintä ilmamassaa matalapaineen eteläpuolitse Afrikasta.

– Kun kostea ilmavirtaus käy vuoriston yli lännestä kohti itää, syntyy Espanjan itä- ja kaakkoisosaan paikallinen föhn-ilmiö. Lämpimän ilmamassan ja föhn-ilmiön yhteisvaikutus voi nostaa lämpötilan paikoin lähelle 30 astetta.

Näin Mäntykannas kirjoittaa Ita-Sanomien mukaan.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mitä teet juhannuksena?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...