Bienvenidos a España

Taas on tullut kesä, ja lomalla on kiva matkustaa Aurinkorannikolle. Siellähän voi tehdä kaikkea kännissä ja läpällä. Väärin! Kännissä voi olla, mutta poliisi puuttuu herkästi ylilyönteihin.

Brittituristien koheltamisesta saa lukea lehdistä vähän väliä. Suomalaiset ovat ottaneet heistä jonkin verran ”oppia”.

Mikä saa suomalaisturistin pukeutumaan aurinkolomalla mauttomaan festaripaitaan ja -lakkiin, kulkemaan kaupungilla bikineissä tai ilman paitaa? Täytyy muistaa, että tämä on meidän kotimme. Onneksi monet kaupungit ovat alkaneet sakottaa ihmisiä, jotka ylittävät rantakadun puoli alasti.

Hyviin käytöstapoihin kuuluu myös se, että illalliselle mennään siisteissä vaatteissa. Miehillä tulisi olla jalassaan pitkät housut – vaikkapa farkut.

- Mainos -

Málaga capitaliin matkaavien on hyvä muistaa, ettei yökerhoihin oteta sisään shortseissa tai sandaaleissa. Lattialla olevat lasinsirut voivat aiheuttaa avokkaissa kulkevalle haavan jalanpohjaan.

Lomalla on kiva särpiä olutta, mutta vain idiootti tilaa Aurinkorannikon kesäterassilla ison tuopin. Pienessä cañassa tai keskikokoisessa tuopissa olut pysyy kylmänä.

Jääkahvi syntyy helposti tilaamalla kahvin oheen jääpalan. Kuuma kahvi kaadetaan lasissa olevan jään päälle.

Oluen lisäksi tarjolla on hyviä roseeviinejä tai raikasta tinto de veranoa. Sangria on monesti turistihuijaus. Se on ylihinnoiteltu tinto de verano hedelmillä eli siitä puuttuu mm. Cointreau-likööri.

Tapa-lautaset eivät myöskään ole illallisruokaa. Niitä kuuluu nauttia vaikka kesken rantapäivän oluen tai viinin kanssa ja heti toistamiseen rannalta lähdettäessä. Ne ovat parhaimmillaan kuumuudessa. Illallisravintolat ovat erikseen.

Ruoan kanssa ei kannata valita valkkaria vain sen takia, että punkku on liian raskasta lämpimällä säällä. Suosittelen kokeilemaan viileää Rioja-punaviiniä. Sitä löytyy aina kylmästä.

Jaa artikkeli:

Artikkelin kirjoittaja

Mika Heikkilä
Kirjoittaja on Málagassa asuva freelancer.
Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä maa voittaa jääkiekon maailmanmestaruuden?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...