Lukuaika: Bensan ja dieselin alennus 1.4 alkaen aiheuttaa huolta Málagan huoltoasemille

Bensan ja dieselin alennus 1.4 alkaen aiheuttaa huolta Málagan huoltoasemille

Bensiinin ja dieselin hinnat ovat olleet historiallisen korkealla Venäjän sotilaallisen hyökkäyksen alettua Ukrainassa.

Liikenteenharjoittajat ja kalastajat, joihin polttoaineiden hinnannousu vaikuttaa eniten, ovat järjestäneet lakkoja protestina tilannetta vastaan.

Lakkoilun tuloksena hallitus tuli vastaan mm. polttoaineen hintaan vaikuttavassa verotuksessa.

Pääministeri Pedro Sánchez ilmoitti, että tänä perjantaina, 1. huhtikuuta astuu voimaan 20 sentin alennus bensiini- ja diesellitralta sekä yksityishenkilöille että ammattilaisille. Alennuksesta 15 senttiä maksaa valtio ja 5 senttiä öljy-yhtiöt.

- Mainos -

Málagan huoltoasemilla epäiltiin mahdollisuutta myöntää alennus myytävästä polttoaineesta.

”Olemme aina puolustaneet arvonlisäveron alentamista”, selittää Malagan huoltoasemien liiton (APES) pääsihteeri Miguel Ángel Ruiz.

Huoltoasemia huolestuttaa se, että alennus astuu voimaan tänä perjantaina, mutta alennus menee suoraan huoltoasemien omista taskuista.

”Useimmat huoltoasemat ovat pk-yrityksiä, joissa on kolme tai neljä työntekijää. Joten alennus omasta taskusta on monille heistä kohtuuton kulu”, Ruiz tuomitsee.

Tästä syystä jotkut huoltoasemayrittäjät ovat kertoneet, että ”ne eivät aio avata, koska niillä ei ole taloudellisia mahdollisuuksia käsitellä tätä alennusta”.

Tilanteen helpottamiseksi valtiovarainministeri María Jesús Montero ilmoitti, että tästä perjantaista alkaen Veroviraston verkkosivuilla on ”lomake”, jonka voivat täyttää huoltoasemat, jotka haluavat pyytää ennakkoa.

Mahdollisuutta ennakkomaksuun rajoitetaan kuitenkin niiden ryhmittymien kohdalla, joilla katsotaan olevan mahdollisuus antaa alennusta, kunnes se maksetaan niille takaisin.

”Kun tiedosto on valmis, alamme siirtää ennakkomaksuja ensi viikosta alkaen”, ministeri sanoi. Ennakot lasketaan kunkin huoltoaseman vuoden 2021 kuukausittaisen keskimääräisen myynnin perusteella.

- Mainos -

Ennakkopyyntölomake ei kuitenkaan vakuuta alan toimijoita.

”Ministeri on sanonut, että niitä aletaan jakaa maanantaina, mutta se voi joillekin olla tiistaina, keskiviikkona tai kahden viikon kuluttua”, arvostelee Malagan huoltoasemien liiton pääsihteeri Miguel Ángel Ruiz.

Työnantajalähteet pitävät 11 000 alennuksen ennakkopyynnön käsittelemistä mahdottomana ja uskovat, että ennakkomaksujen maksaminen viivästyy.

”On surrealistista, että juuri pandemiasta toipumassa olevat huoltoasemat joutuvat jakamaan alennuksia omasta pussistaan”, toteaa myös Kansallinen automaattihuoltoasemien järjestö (Aesae).

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä maa voittaa jääkiekon maailmanmestaruuden?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...