Blogi

Baila baila!

Musiikki voi olla lääke moneen vaivaan. Musiikilla ei ole pelkästään biologisia ja kemiallisia vaikutuksia, vaan musiikilla voidaan vaikuttaa myös psyykkeeseen.

Se voi rauhoittaa, rentouttaa, innostaa ja virkistää, jotkut vaipuvat ihan nirvanaan asti. Ihminen ei aina itse edes ymmärrä sen vaikutusta.

Onneksi musiikkia on monenlaista, jokaisen tarpeeseen ja tilanteeseen varmasti sopivaa.

On hyvin väärin linnoittautua vain jonkun musiikkilajin kuuntelijaksi ja olla huomioimatta muita suuntia. Se on vähän niin kuin ruoka, jota ei suostu maistamaan, vaikka se olisi miten hyvää tahansa.

Aurinkorannikolla eläville ja sinne matkoja tekeville paikka on ihanteellinen hoitaa niitä vaivoja jotka johtuvat musiikkiterapian puutteesta. Ei muuta kuin tossua toisen eteen ja kuuntelemaan oopperamusiikinkin, jatsin, bluesin, iskelmän taitajien ja trubaduurien hienoja esityksiä.

Siinä on lääkettä sielunkin hoitamiseen. Musiikki antaa myös mahdollisuuden lähempään tuttavuuteen ja seikkailuun tangon antamista alkutahdeista lähtien.

Tanssi onkin ollut ihmisen alkuajoista lähtien tärkeä asia kehitykselle, ja sekin tehdään melkein poikkeuksetta musiikin tahdissa. Musiikin ja tanssin avulla ihminen saa uusia ulottuvaisuuksia elämäänsä ja hajurakoa arkeen.

Minusta olisikin järkeenkäypää ja oikein, jos tässä Suomen SOTE-uudistuksessa otettaisiin huomioon musiikin terapeuttinen vaikutus ihmiseen. Tämän voisi toteuttaa antamalla suomalaisiin musiikkipaikkoihin Baila Baila -lähetteitä Aurinkorannikolla musiikin tarpeessa oleville ihmisille, tietysti KELAn kustantamana.

Musiikkiterapeutti Eila-Sisko Helismanin sanoin: Musiikki on vahva lääke.

Vesa Uusi-Kilponen

Mitä pidit jutusta?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Asiasanat

Kolumnit

Fillarimummo

Julkkikseksi pääseminen tai päätyminen on monisyinen asia. Joku saattaa käyttää läjäpäin...

Remontteja joka paikassa

Elämme remonttien keskellä. Henkilökohtaisten asunto- ja elämäntaparemonttien ohella koko yhteiskuntamme järjestäytyy...

Malttia

  Tuli, oli ja meni. Vielä muutama viikko sitten hyvästeltiin Covid-19...

Viikon kysymys

Kuunteletko joululauluja?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa