Lukuaika: Aurinkorannikon suurimman puiston rakentaminen käynnistyy Mijasissa

Aurinkorannikon suurimman puiston rakentaminen käynnistyy Mijasissa

Las Lagunasin alueelle rakentuva Gran parque de  la Costa del Sol puisto tulee sisältämään yli 20 000 kasvia, järven, teatterin, skeittipuiston ja kiipeilyseinän. Puiston pinta-ala on yli 35 hehtaaria.

Mijasin pormestari Josele González on määritellyt, että puisto tulee olemaan merkittävä vetovoimatekijä Aurinkorannikolla. Mijasin puisto tulee olemaan lajissaan suurin Málagan provinssissa ja yksi suurimmista koko Andalusiassa.

Puiston rakentamisessa panostetaan asukkaiden elämän aktivoittamiseen. Jo mainittujen elementtien lisäksi alueelle rakennetaan lasten leikkipaikkoja vesinähtävyyksineen, varjostettuja alueita pelipöytineen shakkia ja dominoa varten sekä petankkipaikka ikäihmisille.

Puistoon tulee jättimäinen ulkoilmateatteri. Kuva on havainnekuva opiskelijoiden suunnitelmista.

Suuri osa suunnittelusta ja tiloista perustuu paikallisten opiskelijoiden ideoihin. Opiskelijat kutsuttiin lähettämään ehdotuksia projektia varten järjestettyyn ”Piirrä puistosi” -kilpailuun. Kilpailuun saatiin yli 8 000 ehdotusta.

- Mainos -

-Tämä on epäilemättä yksi Mijasin kunnan kunnianhimoisimmista projekteista. Se tulee olemaan pääviihdealue asukkaille ja vierailijoille, jotka voivat nauttia kaikenlaisista ulkoilma-aktiviteeteista ja kulttuurista. Puisto tulee olemaan tila, joka epäilemättä yllättää kaikki, jotka ovat kuulleet tästä projektista viime vuosina, pormestari sanoi puiston peruskiven muuraustilaisuudessa.

Työn ensimmäisellä vaiheella on 22,6 miljoonan euron budjetti ja valmita pitäisi tulla 18:ssa kuukaudessa. Laajan viheralueen lisäksi projekti sisältää toisen vaiheen, jossa rakennetaan kaksi sisäänpääsyä mahdollistavaa siltaa, jotka parantavat yhteyksiä puistoon ja on suunniteltu estämään tulvia alueella.

Lähde: Sur in English

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä on paras kesälomakuukausi?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...