Aurinkorannikon suomalaisessa koulussa panostetaan Espanjaan

Kouluvuosi 2024-25 on saatu hyvään alkuun Aurinkorannikon suomalaisessa koulussa Fuengirolassa. Elokuun 8. päivänä alkanut lukuvuosi aloitettiin noin 350 oppilaan voimin.

Fuengirola.fi
Fuengirola.fi
2 min lukuaika

Aurinkorannikon suomalaisen koulun rehtori Terhi Merensky aloittaa nyt ensimmäisen lukuvuotensa koulun vakinaisena rehtorina. Merensky saapui kouluun rehtorin toimivapaan sijaiseksi vuoden 2024 alussa ja keväällä hänet vakinaistettiin tehtävään. Rehtori on erittäin tyytyväinen kouluvuoden alkuun.

– Olemme saaneet työt erittäin mukavasti alkuun. Meillä on paljon uusia opettajia ja kaikkiaan meillä on kasassa vahva, osaava ja energinen henkilökunta. Olemme selvästi onnistuneet rekrytoinneissa hyvin, hän iloitsee.

Koulussa on tällä hetkellä hieman alle 350 oppilasta, kun perusopetus ja lukio lasketaan yhteen. Opettajia koulussa on 30 ja muuta henkilökuntaa 25. Kaikkiaan koulun muurien sisäpuolella häärii siis noin 400 henkilöä.

Espanja esiin, kännykät piiloon

Rehtori Merensky paljastaa, että alkaneelle kouluvuodelle on nimetty useitakin tavoitteita ja teemoja, mutta nimeää niistä kaksi tärkeintä.

- Mainos -

– Ensimmäinen on se, että haluamme tuoda painopistettä entistä enemmän Espanjan kieleen ja kulttuuriin. Se on se asia jolla voimme erottua positiivisesti kaikista muista suomalaisista kouluista, hän avaa.

Toinen tärkeä tavoite on kännykättömään opiskeluun pääseminen peruskoulun puolella. Sen toteuttamisessa riittä Merenskyn mukaan vielä pohtimista.

– Se on monelle oppilaalle niin suuri muutos, ettei sitä voi toteuttaa millään rehtorin yhtäkkisellä ilmoituksella. Me haluamme osallistaa myös oppilaat itse miettimään keinoja ja sitä miten tämä käytännössä toteutettaisiin. Emme voi vain viedä kännyköitä pois, jotain pitää tuoda myös tilalle, rehtori kertoo.

Käytäntöön kännykätön peruskoulu on tarkoitus viedä toisen koulujakson alussa, eli lokakuun puolivälin tienoilla.

– Tavoite on parantaa oppilaiden keskittymistä opintoihin, mutta myös kykyä kohdata toiset ihmiset positiivisesti esimerkiksi välitunneilla, niin että ei piilouduta sinne puhelimien taakse, Merensky visioi.

Jaa tämä artikkeli
1 kommentti
  • Arvostan suuresti, että on tehty erinomainen linjaus, kännykättömyys koulussa. Samoja päätöksiä on tehty myös Suomessa joissakin kouluissa. Ennen kaikkea oppitunnit on välttämätöntä rauhoittaa keskittymiseen, mutta mieluiten koko koulupäivä. Nuorten keskittymiskyky on syytä palauttaa takaisin ja siihen kodit tarvitsevat myös koulun tukea.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *