Aurinkorannikon paras sardiinivarrastaja valittiin: Torremolinosin grillimestari uusi voittonsa

Kymmenennen kerran käyty espeto de sardinas -kisa päättyi toistamiseen Torremolinosin oman sardiinimestarin voittoon.

Jari Peltomäki
Jari Peltomäki
2 min lukuaika
Sardiinivartaiden kokit olivat kilpasilla elokuun ensimmäisenä lauantaina Torremolinosin hiekkarannalla Espanjan Aurinkorannikolla. Nämä espeto de sardinas -grilliherkut ovat Málagan maakunnan erikoisuus.

Torremolinosin rannalla Espanjan Aurinkorannikolla ratkottiin viime lauantaina Málagan maakunnan parhaat sardiinivarrastajat.

Kymmenennen kerran järjestetty Concurso de Espetos -kilpailu kokosi yhteen paikallisia kokkeja. He keräsivät rahaa hyväntekeväisyyteen ja mittelivät samalla siitä, kuka valmistaa maistuvimmat espeto de sardinas -nuotioherkut.

Näistä kuumalla hiilellä kesäkuukausina rannalla grillatuista sardiineista on tullut Málagan rannikkoalueen symboli. Nuotiopaikkana on perinteinen puuvene.

Lue myös: Sardiinivartaiden tekijät kilpasilla – grillattu kalaherkku on Málagan rannikon symboli

Vuoden 2024 paras sardiinivartaiden tekijä Málagan maakunnassa on Alfonso Marín (kuvassa vas.). Toiseksi tuli Miguel León Torremolinosista (kesk.) ja kolmanneksi Nicolás Gavín Málagasta.

- Mainos -

Tuomaristo arvioi kypsyyttä, makua ja esillepanoa

Jo toisen kerran peräkkäin voiton kisassa vei espetero Alfonso Marín. Hän työskentelee Los Leones -rantaravintolassa eli chiringuitossa Torremolinosissa.

Hopeamitali meni Miguel Leónille, joka on Torremolinosin La Mar Bonita -rantaravintolasta ja pronssimitali Nicolás Gavínille, joka edustaa Málagan kaupungissa sijaitsevaa Trocadero Casa de Botes -chiringuitoa.

Mukana sardiinivarras-mittelössä oli kaikkiaan 20 kokkia. Sen järjesti paikallinen yritys- ja kauppiasyhdistys CET. Kisapaikkana oli Oasis de Costa Lago -hotellin (Playamar) vieressä sijaitseva ranta.

Saadakseen tunnustuksen näiden espeterojen piti suorittaa koe, jossa he valmistivat livenä perinteisen sardiinivartaan ruokosokeriruokoon sekä yhden ison kalapalan, jonka jokainen oli itse valinnut esitelläkseen kalankypsennystaitojoaan tuomaristolle.

Tuomaristo arvioi muun muassa annoksen kypsennysaikaa, makua, koostumusta ja esillepanoa.

Espeto-kisan tuomaristo sai syödäkseen 20 kokin kalaherkkuja Torremolinosin hiekkarannalla.

Voittaja-Alfonso tienasi tonnin

Voittaja Alfonso Marín puolusti titteliään tapahtumassa ja kullan toisinto herätti iloa hänen kollegoidensa keskuudessa. Myös Alfonson chiringuito iloitsi espeteronsa menestyksestä.

– Alfonsolla on vertaansa vailla oleva intohimo espetojen valmistukseen, ja aina kun hän sytyttää grillimme, tiedämme, että edessämme on jotain erityistä. Tule Los Leonesiin ja tapaa Alfonso, ja kun maistat hänen herkullisia vartaitaan, ymmärrät, miksi hän on ykkönen, rantaravintola mainostaa Instagram-päivityksessään..

Voittajat palkittiin muistopalkinnolla sekä rahapalkinnoilla: 1.000 euroa ensimmäiselle sijalle, 500 euroa toiselle ja 300 euroa kolmannelle. Lisäksi kilpailun osallistujien kesken arvottiin vartaiden valmistamiseen vene , jonka voitti Víctor Jerez Torremolinosin Jesús y Tere -rantaravintolasta.

- Mainos -

Jaa tämä artikkeli
Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *