Lukuaika: Ani Paananen: ”La Promesa koukutti ja aiheutti niskajumin”

Ani Paananen: ”La Promesa koukutti ja aiheutti niskajumin”

Uudenvuodenaattona ihmettelin ystävättäreni käytöstä, kun hän miehelleen puhuessaan ei katsonut lainkaan hänen suuntaansa. Hetken seurattuani tilannetta kysyin, mikä on? Hän vastasi, että ”niin kun mä katson La Promesaa, pää ei käänny enää ollenkaan vasemmalle!”

Espanjalaissarja La Promesa, joka nähdään Yle Areenassa viikoittain ja La1:llä prime time- aikaan jokaisena arkipäivänä, on saavuttanut valtavan suosion sekä meillä että muualla. Eikä pelkästään kielenopiskelun näkökulmasta.

Historiallinen telenovela on erittäin koukuttava, ja Areenaan joka maanantaina ilmestyvät 5 jaksoa ovat monen katsojan alkuviikon kohokohta. Sarjan rooleissa nähdään suosittuja kasvoja.

Tarinassa Jana Expósito (sukunimi annettiin tuohon aikaan osoittamaan, että vanhempia ei tunneta), saapuu kartanoon etsimään lapsena kadottanutta veljeään ja saadakseen oikeutta murhatulle äidilleen.

- Mainos -

Eletään vuotta 1913 Córdobassa Los Pedrochen laaksossa, missä Andalusian suurimpiin maanomistajiin kuuluvat Lujáńin markiisit vaalivat omaisuuksiaan.

La Promesan jokainen jakso päättyy niin jännittävään kohtaukseen, että jos seuraava jakso on saatavilla, tehdään aikaa senkin katsomiseksi. Niinpä jotkut katsovat Areenan kaikki viisi jaksoa yhteen soittoon. Toiset taas haluavat nautiskella ja katsoa säästellen, vain yksi jakso illassa. Kaikkein suurimmat fanit ovat löytäneet Espanjan ykkösen suoratoistopalvelun kautta nähtävät jaksot, ja näin päivän ja illan aikana voi hyvinkin katsoa niin monta jaksoa kuin silmät – ja niska – kestävät.

Tässä tuleekin se ongelma. Nimittäin niskajumi, joka tulee huonosta niskan asennosta sarjaa katsottaessa. Voi tulla myös inhottava asentohuimaus.

Niskajumi on vakava myös silloin, kun pää ei käänny toiseen suuntaan enää ollenkaan.

Onneksi Aurinkorannikko on pullollaan hyviä hierojia, ja netistä löytyy niska- ja hartiajumppia kaikkien makuun. Hätätilanteessa voin myös suositella Fugen kirkon apteekin Ibustickiä, roll-onia jota hierotaan kipukohtaan tarvittaessa.

Kuinka lopulta käy palatsin asukkaiden? Jääkö markiisitar kiinni murhasta, tuleeko Salvador ehjänä takaisin sodasta, kuinka käy señora Adarren lapsen, päättyykö toivoton rakkaus lopulta kuitenkin onneen?

Kaikki selviää katsottuamme 260 jaksoa La Promesaa, mukavassa asennossa niska hyvin tuettuna ja kuva oikealla etäisyydellä. Sitten voidaankin todeta, että niskajumi on ”agua pasada”

Jaa artikkeli:

Artikkelin kirjoittaja

Ani Paananen
Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mitä teet juhannuksena?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...