Koronaseuranta Uutiset

Andalusiassa tiukennetaan kokoontumisrajoituksia

 

Andalusian maakuntahallitus Junta de Andalucía on päättänyt tiukentaa kokoontumisrajoituksia yksityiskodeissa. Syynä on koronaviruksen leviäminen helposti isommissa perhejuhlissa.

Viime viikkojen kiihtyvä tahti koronatapausten leviämisessä on saanut myös Andalusian viranomaiset huolestumaan. Tiistaisessa kokouksessaan Junta de Andalucían hallitus hyväksyi Andalusian presidentin Juanma Morenon aiemman ehdotuksen perhejuhlien ja muiden vastaavien kokoontumisten tiukemmasta rajoittamisesta.

Jopa 80% alueen koronatartunnoista tapahtuu perhejuhlissa, joten Andalusian hallitus totesi, että niiden kokoa on perusteltua rajoittaa. Tästedes perhetapahtumien suurin sallittu osallistujamäärä on kymmenen sijaan kuusi henkeä. Rajoitus koskee kokoontumisia, joissa osallistujat eivät asu samassa taloudessa. Päätöstä uudelleen arvioidaan kahden viikon kuluttua.

Ainakin toistaiseksi tiukempi rajoitus on kuitenkin suositus, eikä suoranainen määräys. Poikkeuksena Sevillan provinssissa sijaitseva Casarichen kunta, jossa korkeiden koronalukujen vuoksi kyseessä on jo määräys.

Mitä pidit jutusta?
+1
243
+1
6
+1
15
+1
7
+1
28
+1
12

Kolumnit

Viikon kysymys

Jos kunnallisvaalit pidettäisiin nyt, minkä puolueen ehdokasta äänestäisit?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa