Lukuaika: Andalusian suurimman sairaalan rakennustyöt käynnistymässä Malagassa

Andalusian suurimman sairaalan rakennustyöt käynnistymässä Malagassa

375 miljoonaa euroa maksava ja täysin julkisrahoitteinen keskussairaala on valmistuttuaan Andalusian suurin rakennus ja mikäli sovittu aikataulu toteutuu, sairaala avataan vuonna 2027.

Kolmannen sairaalan rakentamista Malagaan vaadittu jo 15 vuoden ajan. Ammattiliitot, potilas- ja terveysjärjestöt sekä Malagan kaupungin valtuusto ovat toistaneet vaatimusta kolmannesta sairaalasta jo vuosia.

Viime kesänä Andalusian aluehallinto esitteli Malagan kolmannen sairaalan alustavan hankkeen.

Nyt hanke nytkähtää käyntiin, kun kuntasuunnitteluosasto on myöntänyt purkuluvan kolmelle Malagan sairaalan (Hospital Civil) parkkipaikan varastolle, jotta uuden sairaalan tontin pohjatyöt voidaan aloittaa.

- Mainos -

Purkutöiden tarjouskilpailun voittaja on San Carlos Recuperaciones SL, joka vastaa vuonna 1964 peräisin olevien rakennusten purkamisesta, arkkitehti José Alberto Valls Morenon allekirjoittaman purkuhankkeen mukaisesti.

Määräaikojen osalta työt on aloitettava seuraavan kuuden kuukauden aikana ja työt on saatava valmiiksi enintään kuuden kuukauden aikana.

Rakennettavan tontin purkutöiden aloittaminen täyttää näin sitoumuksen aloittaa kolmannen sairaalan rakennustyöt vuoden 2022 aikana.

Purkutöiden budjetiksi on varattu 22 785,26 euroa.

375 miljoonaa euroa maksava rakennus on valmistuttuaan Andalusian suurin ja hallitus ilmoitti, että mikäli sovittu aikataulu toteutuu, sairaala avataan vuonna 2027.

Sairaalarakennuksen kokonaispinta-ala on 270 300 m2, josta 197 600 m2 on varattu itse sairaalarakennukseen ja 73 600 m2 pysäköintialueelle sekä lastaus- ja purkulaiturille.

Suursairaalan rakennussuunnitelmien mukaan rakennus koostuu neljästä tornista ja peräti 15 kerroksesta, joista 12 on maanpäällisiä ja kolme kellarikerroksia.

Uuteen sairaalaan tulee noin 800 huoneetta ja 42 leikkaussalia ja 2000 parkkipaikkaa.

- Mainos -

Uuteen sairaalaan tulee myös 198 avohoitopaikkaa ja 31 erikoistutkimushuonetta. Sairaalatiloihin tulee myös oma opetus- ja tutkimusalue.

Rakennettavan sairaalan tontti sijaitsee Malagan sairaalan Hospital Civilin ja synnytyssairaalan välissä.
Uusi keskussairaala yhdistetään synnytyssairaalaan Arroyo de los Ángelesin yli kulkevan kävelytien kautta.

Kokonaissuunnitelmaan kuuluu myös metrolinjan 2 laajentaminen ja siten asiakkaiden pääsy keskussairaalaan myös metrolla.

Andalusian aluehallinnon johtaja Juanma Moreno on kuvannut hakkeen merkitystä historialliseksi Malagalle ja visioinut uuden sairaalan tulevan olemaan ”erittäin monimuotoisten erikoisalojen viitekeskus ei vain Andalusiassa, mutta myös koko Espanjassa”.

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mitä teet juhannuksena?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...