Lukuaika: Andalusian johtaja houkuttelee sosialisteja puoluekurittomuuteen

Andalusian johtaja houkuttelee sosialisteja puoluekurittomuuteen

Andalusian autonomian johtaja Juanma Moreno houkuttelee sosialisteja puoluekurittomuuteen. Moreno haluaisi sosiaalidemokraattisen PSOEn edustajien äänestävän omaa pääministeriehdokasta vastaan.

Keskustaoikeistolainen PP voitti Espanjan vaalit, mutta sen ehdokkaalla Alberto Feijóolla ei ole riittävää tukea. Ehdokkaalta puuttuu ensimmäisessä keskiviikkona järjestettävässä äänestyksessä neljä ääntä. Sosiaalidemokraattisen PSOEn ehdokkaalla, virkaatekevällä pääministerillä Pedro Sánchezilla on paremmat mahdollisuudet. Hän saattaa saada katalaaniseparatistien tuen, jos PSOE suostuu tekemään armahduslain vuonna 2017 pidetyn laittoman Katalonian itsenäisyyttä koskevan kansanäänestyksen järjestäjille.

PP:n edustajat, mm. Andalusian johtaja Moreno vetoaa sosialistikansanedustajiin, jotta he äänestäisivät puolueensa tahdon vastaisesti ja puolustaisivat perustuslakia.

PP järjesti eilen Madridissa mielenosoituksen armahduslakia vastaan. Tilaisuudessa oli Morenon lisäksi mm. Málagan pormestari Francisco de la Torre.

- Mainos -

 

Lähde: Europa Press

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä maa voittaa jääkiekon maailmanmestaruuden?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...