Henry Aflecht: Aurinkorannikko on ykkönen kaikilla mittareilla

Fuengirola.fi:n kolumnissaan Henry Aflecht kertaa syitä joiden vuoksi hän viihtyy erinomaisesti Aurinkorannikolla.

Fuengirola.fi
Fuengirola.fi
2 min lukuaika

Kun päälle seitsemän vuotta sitten aloin jutella tutuille ja läheisille ajatuksestani muuttaa etelään asumaan, törmäsin lähes poikkeuksetta samaan ihmettelyyn. Mainitessani Costa del Solin potentiaalisena vaihtoehtona, sain monilta kommentteja, ettei nyt ainakaan tänne pidä muuttaa.

Kysyttyäni pohjaa mielipiteille, useimmat perustuivat televisiossa nähtyihin sarjoihin puhelinmyyjistä, sekä ryyppäämisestä. Aurinkorannikosta puhuessani henkilöt, jotka eivät koskaan täällä olleet käyneetkään, olettivat rannikon olevan käytännössä vain Fuge, joka heidän mielestä on vain betonihelvetti ja 70-luvun rantatuoleja.

Monet ehdottivat Gran Canariaa tai Teneriffaa, jotka kävinkin tutkimassa. Saaret koin liian pieniksi vakituiseen asumiseen ja lentomatka oli reilusti pidempi kuin mantereelle.

Turkin tilanne oli ja on edelleen varsin epävakaa, eikä sieltä ostettua asuntoa saa ikinä myytyä omillaan pois, jos mieli muuttuu. Kreikassa käytyäni totesin, että jos en tule kuudesti päivässä kusetetuksi, olen todennäköisesti pysynyt kotona koko päivän.

- Mainos -

Moni suorastaan vaati, että ostaisin asunnon Floridasta, koska vain se olisi todellista elämää etelässä. En sen enempää mässäile viime päivien ja viikkojen tapahtumilla, mutta Floridan pahimmat riskit ovat nyt toteutuneet karulla tavalla, ja moni on menettänyt kaiken omaisuutensa. Hurrikaanit, sekä takapihalla löntystelevät alligaattorit ovat osa heidän arkea vuodesta toiseen.

Tämän seitsemän vuoden aikana olen lukenut Suomen mediasta lukuisia negatiivisia uutisia rannikon elämästä, koska negatiivisuus myy paremmin. Milloin on joku nukahtanut kännissä puistoon ja milloin taskuvaras vienyt lompakon. Huumerikollisuutta liioitellaan reilusti ja siihen päälle vielä asunnot, jotka kaikki vallataan. Hui kamala.

Tämän seitsemän vuoden asumisen jälkeen ja maailman menoa seurattuani, on helppo asettaa Aurinkorannikko edelleen ykköseksi kaikilla mahdollisilla mittareilla. Täällä on jopa Suomeen verrattuna erittäin turvallista, asuntojen arvot nousevat vuosi vuodelta, lentomatka on inhimillinen, eikä rannikolla ole sääilmiöistä isompaa riesaa.

Siihen päälle suomalaiset yrittäjät, joilta vähän kokemattomampikin saa apua kaikkiin tarpeisiin, en tiedä mitä muuta ihminen elämältään tarvitsisi.

Vaikka välillä Espanjan mañana raivostuttaa, annan rannikolle arvosanan 6/5.

Jaa tämä artikkeli
Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *