Helena Ahti-Hallberg tuskastui Espanjan-talonsa ostoon – myyjältä kiero temppu

Tanssii tähtien kanssa -tuomari Helena Ahti-Hallberg yllättyi Eric-miehensä kanssa, kun heidän kesällä ostamaksi luulemansa talo onkin yhä myynnissä Espanjassa.

Jari Peltomäki
Jari Peltomäki
2 min lukuaika
Helena Ahti-Hallberh ja Eric Hallberg. Kuva: Facebook.

Tanssii tähtien kanssa -tv-ohjelman tuomarina tunnettu tanssialan yrittäjä Helena Ahti-Hallberg osti kesällä talon Espanjasta.

Helena kiersi miehensä Eric Hallbergin kanssa heinäkuussa reilun viikon etsimässä kakkoskotia Espanjasta.

Heinäkuun lopulla Helena riemuitsi, että heidän tarjouksensa talosta on hyväksytty ja ostoprosessi käynnistynyt. Remonttia vaativa talo on 1500- ja 1800-luvuilta.

Avioparin asuntojahti keskittyi Murcian ja Valencian alueelle, 100 kilometrin säteelle Alicantesta.

- Mainos -

Lue myös: Helena Ahti-Hallberg osti Espanjasta talon, joka ei täyttänyt ”ainuttakaan toivetta”

”Ostamamme kohde on edelleen myytävänä”

Nyt Helena lensi TTK-kuvausten välissä Espanjaan saattamaan kiinteistökauppaansa loppuun.

Unelman toteutumisen tielle on noussut kuitenkin tuskaisia esteitä.

– Ei voisi uskoa, että talon ostaminen Espanjasta voi olla näin haastavaa, Helena tuskailee somessa.

– Vaikka tarjouksemme on hyväksytty jo heinäkuun lopussa, on kohde ollut myytävänä edelleen vain paremman tarjouksen toivossa. Ensimmäistäkään kauppaan vaadittua virallista asiakirjaa myyjä ei ole hankkinut, asuinkelpoisuustodistus ja rikkeettömyystodistus ihan vaan esimerkkinä.

Myyjän uskomattomalta tuntuva temppuilu ei ole sinänsä uutta Espanjan toisinaan villeillä kiinteistömarkkinoilla. Tarina ei kerro, ovatko Hallbergit käyttäneet apunaan ammattimaisia kiinteistönvälittäjiä, jotka olisivat voineet kauppaa vauhdittaa ja virallistaa.

Lue myös: Helena Ahti-Hallbergin hurja asuntojahti Espanjassa: ”Käy ihan työstä”

”Minulle iso kasvuprosessi”

Helena ja Eric eivät aio kuitenkaan periksi.

- Mainos -

– Huomenna mennään talolle insinöörin kanssa ja toivotaan, että jotain heilahtaisi eteenpäin, Helena toteaa.

– Malttamattomana ihmisenä tämä on ollut minulle iso kasvuprosessi. Minun mielestä kaiken pitäisi olla valmista mieluiten jo eilen, odottaminen on tuskallista, varsinkin kun ei itse voi vaikuttaa asiaan. 

– Olemme kuitenkin yhä varmempia, että kuljemme oikeaa tietä. Uskon, että meidän kummankin isät pilven reunalla taputtavat käsiään ja ovat innoissaan päätöksestämme hankkia asunto Espanjasta.

Jaa tämä artikkeli
10 kommenttia
  • Kunnollinen asioiden hoitaja ja kärsivällisyys ovat hyviä kumppaneita.
    Suomalaisen ’julkkiksen’ maine ei paljon paina.

  • Olisi varmaan kannattanut maksaa käsiraha ja antaa laki toimiston hoitaa koko kauppa ja jättää välittäjä pois viralliselta osuudelta. Olen tehnyt 4 kauppaa Espanjassa eikä mitään ongelmia.

    • Monet eivät vain halua ymmärtää sitä tosiseikkaa etteivät ole Suomessa ja kiinteistön ostamisessa Espanjassa on välttämätön pitää välissä lakitoimistoa niin kiinteistöä myyvän ja ostajan kanssa ,joka hoitaa asiakkaansa puolesta kaiken Byrokratiaan liittyvät koukerot ja sen lisäksi hoitaa niin kiinteistöön liittyvät kiinteistöveroasiat ,vesi,sähkö,hoitovastikkeet, onko edellinen asukas jätzänyt jotain maksamatta esim. hoitovastikkeita,yms…
      On vain ,niin ettei niitä hoideta kolmessa eikä kolmessakymmenessä minuutissa kuten Suomessa,vaan se vie aikaa helpisti 3kk-4kk,mutta vaikka ne ovat aikaa vievää asioita ne silti hoidetaan lakitoimiston puolesta laillisesti. On sulaa tyhmyyttä lähteä yksin purkamaan koko vyyhtiä olipa kyse sitten ostamisesta.suoraam välittäjäktä tai yksityiseltä. Se vaikka olisi maksanut käsirahan ko. kiinteistöstä se ei kerro mitään siitä etteikö ko. kiinteistön asuntoilmoitus lähtisi pois Kiinteistöväliittys yrityksen yrityksen ikkunasta tai esim. Idealista nettisivulta. Hyvin monasti asunto , joka jo on myyty yhä vielä pällistelee mm. Idealistan sivuilla ja tämän lisäksi on tavallista mainostaa asuntoja muiden asuntojen valokuvilla. Tämä on nähty ja koettu.

  • En ymmärrä, miksi suomalaiset änkee tonne 40 asteen kuumuuteen, kun nykypäivänä suomessa alkaa olla siedettäviä lämpötiloja!? Se rypistää ihon, ja on terveydellekkin haitallista! Kun katsoin Ruotsin prinsessan kuvaa, joka on elänyt Mallorcalla, niin vaikka ikää onkin, niin aurinko on tehnyt ihosta ryppyisen kuin rusina!! Miettikää onko mitään mieltä!

  • Hankkikaa asunto Portugalista,ei ongelmia. Asuimme 23 vuotta ja tiedämme hyvät asunnonvälittäjät.

  • Irma Pulkkinen,hieman kateus paistaa niinkuin etelän aurinko kirjoituksestasi,kaikista kateellisimpia suomalaisia ovat henkilöt ketkä eivät voi/uskalla itse matkustaa aurinkoon/lämpöön.terv.etelässä talvet,Suomessa kesät.-Arvo

  • Espanjassa välittäjä on pääsääntöisesti vain esittelijä. Kaupat tekee tai ainakin kuuluisi tehdä lakimies. Jos yrittää sählätä ilman niin jälki on juuri tuollaista. Pitää myös huomioida, että samaa asuntoa kaupittelee useampi toimisto, usein jopa eri hinnoin, ja siksikin se saattaa jäädä ”myyntiin” kaupan teon jälkeenkin kun tieto myynnistä ei ole tavoittanut muita kaupittelijoita. Costa del Solin alueella esim. Lomaespanjassa hoitaa esittelyt ja ohjaa kaupan teon oikeille raiteille.

  • Espanjassa välittäjä on pääsääntöisesti vain esittelijä. Kaupat tekee tai ainakin kuuluisi tehdä lakimies. Jos yrittää sählätä ilman niin jälki on juuri tuollaista. Pitää myös huomioida, että samaa asuntoa kaupittelee useampi toimisto, usein jopa eri hinnoin, ja siksikin se saattaa jäädä ”myyntiin” kaupan teon jälkeenkin kun tieto myynnistä ei ole tavoittanut muita kaupittelijoita. Alicanten alueella esim. Lomaespanjassa hoitaa esittelyt ja ohjaa kaupan teon oikeille raiteille.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *