Rafael Nadalin huikea ura päättyy Málagassa

Espanjan kaikkien aikojen menestynein tennistähti Rafael Nadal on ilmoittanut lopettavansa pelaajauransa.

Fuengirola.fi
Fuengirola.fi
2 min lukuaika

Rafael Nadal, 38, ilmoitti torstaina 10. lokakuuta, että hän on päättänyt lopettaa pelaajauransa. Pitkäaikainen maailman ykköspelaaja julkaisi lopettamispäätöksensä sosiaalisessa mediassa julkaistulla videolla.

Nyt on oikea aika”

Nadal kertoo videolla, kuinka viimeiset pari vuotta ovat olleet hänelle vaikeita, viitaten kärsimiinsä vammoihin. Hän myöntää ettei ole aina kyennyt pelaamaan parhaalla tasollaan.

Vammoista huolimatta kentiltä vetäytyminen ei ole miehelle helppoa, vaan rafa toteaa että päätös lopettamisesta on ollut hyvin vaikea.

Olen erittäin iloinen, että viimeinen turnaukseni on Davis Cupin finaali

– Nyt on kuitenkin oikea aika laittaa piste kilpauralle, joka on ollut pidempi ja paljon menestyksekkäämpi kuin olisin koskaan osannut kuvitella, Nadal lausuu videolla.

- Mainos -

Rafael Nadalin viimeiseksi turnaukseksi tennisammattilaisena jää marraskuussa Málagassa pelattava Davis Cupin finaali. Videollaan Nadal kertoo, että on tästä yksityiskohdasta erityisen iloinen.

– Olen erittäin iloinen, että viimeinen turnaukseni on Davis Cupin finaali, jossa voin edustaa maatani.

Marraskuisessa turnauksessa sulkeutuu tietyllä tavalla myös Nadalin menestyksekkään uran ympyrä: hänen ensimmäinen suuri voittonsa nimenomaan oli Davis Cupin voitto Sevillassa vuonna 2004.

Lue myös: Rafael Nadal pelaa Málagan Davis Cup-finaaleissa

Lähipiirille kiitoksia

Rafa muisti videollaan myös monia hänen uraansa eri tavoin vaikuttaneita ihmisiä. Osansa kiitoksista saivat mm. kilpakumppanit, joista monista on tullut vuosien saatossa ystäviä.

Myös miehen oma tiimi ja valmennus saivat vuolaita kiitoksia.

Erityisen lämpimät kiitokset mestari jakoi omalle perheelleen. Äidille, vaimolle, sedälle ja viimeiseksi omalle isälleen Nadal lausui kauniita kiitoksen sanoja silmin nähden liikuttuneena.

Lopuksi Rafael Nadal kiitti vielä fanejaan tuesta ja voimasta, jota on heiltä saanut pitkän uransa aikana.

Jäähyväiset Málagassa

Rafael Nadalin huikea ammattilaisura alkoi jo vuonna 2001, hänen ollessaan vasta 15-vuotias. Hän ehti voittaa 22 grand slam turnausta. Wimbledonin hän voitti kahdesti, vuosina 2008 ja 2010. Olympiakultaa Nadal voitti kaksinpelissä vuonna 2008 ja nelinpelissä vuonna 2016.

- Mainos -

Rafael Nadalin ammattilaisura päättyy Davis Cupin finaalissa, joka pelataan 19.–24. marraskuuta Málagassa, Martín Carpena -areenalla.

Málagan Davis Cup-finaaleissa Nadal muodostaa Espanjan joukkueen yhdessä maailmanlistan kolmosen Carlos Alcarazin, Roberto Bautistan (maailmanlistan 61.), Pablo Carreñon (201.) ja nelinpelin maailmanlistan ykkösen Marcel Granollersin kanssa.

Jaa tämä artikkeli
Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *