Fuengirolan Kalevi Keihänen yllätti Possujuhlissa – laulatti kansaa ja nauratti naisia

– Markalla Mallorcalla, kahdella Kanarialle ja femmalla Fugeen, hihkui Keihäsmatkojen juurevan isännän näköinen turkisköriläs Fuengirolassa pidetyissä ensimmäisissä, hilpeissä Possujuhlissa. Katso kuvat ja video!

Jari Peltomäki
Jari Peltomäki
5 min lukuaika
Fuengirolan ikioma "Kalevi Keihänen" alias Antti Pekkarinen eläytyi legendaarisen seuramatkayrittäjän rooliinsa antaumuksella. Muhkea turkki hattuinen kruunasi komeuden.

Tunnelma oli katossa, kun tapahtumaravintola Kukko muuttui legendaaristen Possujuhlien pitopaikaksi viime maanantaina (7. lokakuuta). Fuengirolan ensimmäiset premium-Possujuhlat olivat täynnä hyvää ruokaa, iloista mieltä ja viihdyttävää ohjelmaa. 

Lokakuinen maanantai-ilta oli loppuunmyyty, ja Kukon pitkissä ja kauniisti koristelluissa pitopöydissä istui toistasataa hilpeää possujuhlijaa. Juhlat järjestää matkatoimisto Meriatur.

Perinteiset possujuhlat ovat monelle suomalaisturistille tuttuja menneiden vuosikymmenten Espanjan-lomilta. Niitä järjestettiin esimerkiksi Mallorcalla ja Gran Canarialla. Viini virtasi ja juhlien huipentumana kokonainen paistettu possu omena suussaan kannettiin juhlapaikkaan sisälle.

Voit katsoa vauhdikkaan videon Espanjan Aurinkorannikon possujuhlien tunnelmasta tämän artikkelin lopusta.

Iloinen possujuhlija Make intoutui tanssimaan Meriaturin harjoittelijan Marian kanssa.
Kippis ja salud! Loppuunmyyty premium-Possujuhla keräsi juhlakansaa Kukon täydeltä.

- Mainos -

Pirskatin hyvä ruokia”

Kukon parannellussa juhlaversiossa kokonainen sika on korvattu herkullisella, murealla ja pitkään kypsennetyllä possunlihalla, joka keräsi ylistystä.

– Ihanaa ruokaa, possu on kyllä parasta! Päivi Kallionpää Huittisista kehui.

Samaa sanoi Savon pojaksi esittäytynyt Olli.

– En ole koskaan ollut possujuhlissa, mutta teidän ruuat oli kyllä tosi hyviä, tekisi mieli sanoa, että pirskatin hyviä!

Kukon keittiömestari Tauri Lõugas kertoi, että possu on valmistettu hartaudella ja ajan kanssa. 

– Sitä on savustettu ensin neljä tuntia ja annettu lihan sitten muhia yön yli, toistakymmentä tuntia, kiitelty keititömestari valaisi.

Pääruokana oli mureaa possua, kanaa, makkaroita ja raikkaita salaatteja. Kanarialaiset ryppypotut mojo-kastikkeen kera saivat myös kehuja. Kyytipojaksi tietysti reilusti viiniä.
Jälkiruuaksi Keski-Rinkelin herkullisia rinkeleitä kermavaahdolla ja mansikkahillolla.
Savonlinnalainen Jukka Luukkanen oli ensimmäistä kertaa Fuengirolassa, mutta nautti Possujuhlien tunnelmasta.

Viiniä, rinkeleitä ja ryppypottuja

Possun lisäksi tarjolla oli herkkuruokaa notkuvissa noutopöydissä pehmeän mausteista ja mureaa kanaa, makkaroita sekä raikkaita salaatteja ja tietenkin kanarialaisia ryppypottuja mojo-kastikeken kera. 

Jälkiruuaksi nautittiin maistuvia Suomen ainoan rinkelitehtaan, Suonenjoella sijaitsevan Keski-Rinkelin rinkeleitä kermavaahdolla ja mansikkahillolla. Puna- ja valkoviiniä sai juoda loputtomiin ja olipa kyytipojaksi tarjolla jopa Kihniön kipakkaa eli väkeviä viinashotteja. 

- Mainos -

Kihniön kipakka liittyy läheisesti suomalaisen seuramatkailun uranuurtajaan, kihniöläissyntyiseen Kalevi Keihäseen (1924-1995). 

Possujuhlien teeman mukaisesti tv-näytöillä olikin kuvia 1960-70-lukujen Keihäsmatkojen meiningistä. Myös taiten tehdyt nauhoitteet veivät aikamatkalle entisaikojen Espanjan-lomiin.

Ruokailun jälkeen possujuhlijat kokivat yllätyksen, kun ulko-ovesta sisään pelmahti ihkaelävä ”Kalevi Keihänen” hulmuavassa turkissaan ja karvahatussaan!

Fuengirolan Kalevi Keihänen alias Antti Pekkarinen kiskaisi myös pullollisen Kihniön kipakkaa.
Keihänen hauskuutti yleisöä ja antoi naisille helliä käsisuudelmia.
Kihniön kipakkaa eli väkeviä viinashottejakin oli tarjolla Possujuhlissa yllinkyllin.

Eviva Espanja kaikui iloisesti

Oikea Kalevi Keihänen muistetaan monenlaisista liiketoimistaan. Vuonna 1965 sai alkunsa Keihäsmatkat. Matkatoimiston taloudellista kulta-aikaa olivat vuodet 1970–1972, mutta julkisuudessa se oli eniten viimeisinä vuosinaan 1973-74.

Keihänen käytti julkisuutta taitavasti hyväkseen saadakseen ilmaista mainostilaa matkoilleen. Tärkeä osa brändiä oli hänen oma ulkoinen olemuksensa. Pukeutumistyylinsä hän oli kopioinut tanskalaiselta matkatoimistoyrittäjältä Simon Spiesiltä. 1970-luvun alussa perusti myös oman Spear Air -lentoyhtiön, jolla oli kaksi DC-8-32-konetta.

Fuengirolan Keihänen nauratti ja laulatti Possujuhlien yleisöä. Värikäs hahmo pussaili naisvieraiden  käsiä ja johdatti sitten koko juhlakansan rempsakkaan yhteislauluun. Marion Rungin klassikkohitti Eviva Espanja raikui Fuengirolan lämpimässä yössä.

– Ja kerran sinne lämpimään, mä ainaiseksi jään…

Mikkeliläinen Martti oli kokenut jo aidot Keihäsenkin possujuhlat aikoinaan. – Nyt juodaan sivistyneesti lasista, hän nauroi.

Keihänen piti myös kaikkien läsnäolijoiden kesken arpajaiset, joissa onnellinen päävoiton saaja pääsi Meriaturin suositulle Mamas y tapas -uuutuusretkelle.

- Mainos -

– Keihäsen aikaan olen ollut possujuhlissa! Silloin kaadettiin viinaa..tai viiniä suoraan suuhun! Nyt juodaan sivistyneesti lasista, Martti Mikkelistä nauroi.

– Ollaan täällä nyt kuukausi ja käyty jo kolmella retkelläkin. MIjaksessa, Rondassa ja Gibraltarilla ja nyt sitten täälläkin.

Vauhdikas flameco-show sävähdytti.

Flamenco-show kruununa

Paljastattekoon, että Kalevi Keihäsen hahmoa esittää Kukon oma isäntä, Fuengirolan tunnettu mediapersoona Antti Pekkarinen

– Kaikkeen sitä pitää yrittäjänä revetäkin, Antti nauroi hyväntuulisesti.

Possujuhlat kruunasi espanjalainen tanssiryhmä, joka esitti hienon flamenco-shown.

– Joskus sata vuotta sitten olen ollut Inglésissä possujuhlissa, erilaista oli, siellä possu pyöri vartaassa, muisteli kuopiolainen Anna-Liisa Kataja.

–  Täällä on kyllä ruoka maistunut ja olen aivan täynnä, mutta pitää sitä maistaa tuota jälkiruokaakin!

Anna-Liisa Kataja lomaili Fuengirolassa Kuopiosta ja taivasteli herkullisen ruuan määrää Possujuhlissa.

Samaa sanoi savonlinnalainen Jukka Luukkanen.

– Hyvää on ja makuja paljon, Kreikassa olen käynyt vastaavissa. Ensimmäistä kertaa käymässä tässä kaupungissa.

Vaajakoskelainen Make intoutui tanssahtelemaankin ja santsasi sitten mustaa makkaraa.

– Kaikki on hyvää, kyllä on hyvä taso ruuassa. Ja mukava meininki!

Seuraavat Possujuhlat ovat jo ma 14.10. ja sen jälkeen joko toinen tiistai Kukossa 5.11. ja 19.11. ja 3.12. Varaukset tästä: Meriatur.com. Meriatur ja Fuengirola.fi kuuluvat samaan yritysryppääseen Radio FugeFM:n, FuengirolaOfficesin ja Kukon kanssa.

Jaa tämä artikkeli
Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *