Mielensäpahoittaja, Dingo ja Häjyt valkokankaalla Fuengirolassa

Suomalaisten elokuvien ystäviä Aurinkorannikolla hemmotellaan tulevalla näytäntökaudella kolmella uutuuselokuvalla. Luvassa on niin ikäihmisten rakkaustarinaa kuin teinihysterialla maustettua rockkukkoilua, pohjanmaalaista häjyilyä tietenkään unohtamatta.

Fuengirola.fi
Fuengirola.fi
3 min lukuaika
Mielensäpahoittajan rakkaustarinasssa päärooleja esittävät Jaana Saarinen ja Heikki Kinnunen (kuvassa).

Torstaina, lokakuun 17. päivänä Fuengirolan ensi-illan saa Mielensäpahoittajan rakkaustarina.

– Näytäntöpaikkana on yhä suomalaisille vuosien varrella tutuksi tullut eläintarha Bioparcin vieressä sijaitseva elokuvateatteri Alfil, Fuengirolan elokuvien ystävien (FEY):n puuhamies, kirjailija-käsikirjoittaja, Marko Leino kertoo.

Mielensäpahoittaja on katsojamenestys

Leino on erittäin tyytyväinen siitä, että juuri Mielensäpahoittaja avaa kauden.

 – Järjestyksessään jo neljäs Mielensäpahoittaja-leffa on koskettava ja lämpimän humoristinen tarina siitä, että ihminen ei ole koskaan liian vanha rakastumaan. Se on myös erittäin ajankohtainen, sillä Mika Kaurismäen ohjaus majailee tällä hetkellä jo kolmatta viikkoa Suomen katsojatilaston ykkösenä.

- Mainos -

Dingohysteriaa Kukossa ja valkokankaalla

Toisena elokuvana tullaan esittämään ensi vuoden tammi-helmikuun vaihteessa 1980-luvulla nuorisoa villinneen Dingo-yhtyeen taipaleesta kertova draama Levoton tuhkimo.

Samaan aikaan leffan kanssa ravintola Kukossa tulee ikinuoria faneja riehaannuttamaan itse Dingo-laivan kapteeni Neumann.

Mari Rantasilan ohjaama Levoton tuhkimo on kerännyt ylistäviä arvosteluja.

– Toivotaan FEY:n puuhanaisen, Miia Paukkusen kanssa, että myös leffakatsomossa sifonkihuivit heiluvat vanhaan tahtiin. Nyt ei todellakaan ole tarkoitus mennä hiljaa markkinoille vaan pistää pystyyn kunnon bileet. Mahdollisia pyörtymisiä varten leffateatterin aulaan tullaan varaamaan muutamia makuualustoja ja huopia, Leino naurahtaa ja lisää elokuvan ohjaajan Mari Rantasilan ilahtuneen suuresti Fuengirolan näytöksistä.

Häjyt tuloo!

Viimeisenä vaan ei vähäisimpänä Alfilin valtaa helmi-maaliskuun vaihteessa Aleksi Mäkelän ohjaama klassikkoelokuva Häjyjen jatko-osa.

Vanhasta häjykaartista mukana on ainakin pääosaan kiinnitetty Samuli Edelmann rinnallaan nuoremman polven häjy Joel Hirvonen.

Häjyt tuloo. Mukana myös alkuperäinen Häjy Samuli Edelman (oik.)

– Neljännesvuosisadan takainen Häjyt on niin monen katsojan kestosuosikki, että paineet ja odotukset tämän uuden itsenäisen elokuvan suhteen on kovat, Leino arvioi.

– Tervetuloa itse arvioimaan, kuinka tekijät onnistuvat paineet selättämään. Puukot ja muut teräaseet kannattaa kuitenkin jättää kotiin, sillä Alflin ovella tulee Häjyjen aikaan olemaan lippujen tarkistuksen lisäksi myös turvatarkastus metallinpaljastimineen. Ja tämä on taivahan tosi! Leino vitsailee.

Kolme ensi-iltaa on maksimi

Kolme ensi-iltaa tällä kaudella on Leinon mukaan maksimi, enempään ei FEY-kaksikolla tällä erää ole aikaa eikä rahkeita.

- Mainos -

– Itselläni on kolme eri vaiheessa olevaa pitkän elokuvan käsikirjoitusta, romaani ja TV-draamasarjan aihio työn alla. Miialla taas uudet haastavat työkuviot sekä vanhat vaativat valmennustyöt kontollaan.

Mielensäpahoittajan rakkaustarinan ennakkolipunmyynti on käynnissä. Ravintola Kukossa. Lipunmyynti arkisin ma-pe klo 11.30-15.30 Liput 20,-/hlö. Käteismaksu. Voit myös varata liput, mutta muista noutaa ne viimeistään kaksi päivää ennen näytöstä.

Mielensäpahoittajan näytökset elokuvateatteri Alfil:

To 17.10. klo 17:00

Su 20.10. klo 16:00

Ti 22.10. klo 17:00

Jaa tämä artikkeli
Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *