Piraattitaksi pakeni Fuengirolaan yli 200 km/h matkustajat kyydissä

Laiton taksinkuljettaja ajoi Málagan lentokentältä Fuengirolaan yli kahtasataa mutkitellen ja valot sammutettuina paetakseen poliisia, joka oli hänen kannoillaan.

Janne Leipijärvi
Janne Leipijärvi
2 min lukuaika

Yli 200 kilometrin tuntivauhtia, valot sammutettuina ja kaiken lisäksi matkustajat kyydissä. Näin toimi poliisin mukaan piraattitaksin kuljettaja, kun paikallispoliisi ajoi häntä takaa. Vaarallisessa takaa-ajossa MA-20 -tiellä, kuljettaja ajoi siksakkia ja ohitti autoja sekä vasemmalta että oikealta kaistalta, aiheuttaen vaaratilanteita muille tiellä liikkujille, jotka joutuivat väistämään törmäyksen välttääkseen.

MA-20 tie kulkee Málagan lentokentältä Fuengirolan suuntaan monille tutun Plaza Mayor ostoskeskuksen vierestä ja yhtyy myöhemmin A-7 moottoritiehen.

Takaa-ajo alkoi torstaina 12.9. aamuyöllä kello kahden jälkeen Málagan lentokentällä. Poliisi sai ilmoituksen luvattomasta kuljettajasta, joka otti kyytiin matkustajia tummennetuilla ikkunoilla varustetussa vuokra-autossa. Näillä piraattitaksien kuljettajilla ei ole lupia, vakuutuksia eikä myöskään matkustajavakuutuksia.

Kyseisessä tapauksessa kuljettaja oli jo pakannut asiakkaiden matkalaukut ja ottanut matkustajat kyytiin pysäköintialueella, kun poliisi yritti pysäyttää hänet. Kuljettaja ei kuitenkaan totellut, vaan kiihdytti karkuun.

- Mainos -

Pako jäi lyhyeksi

MA-20 -tielle liittymisen jälkeen takaa-ajo jatkui, ja kuljettaja vaaransi sekä matkustajien että muiden tienkäyttäjien turvallisuuden. Piraattitaksikuski ajoi jopa 220 km/h ja siksakkasi, mikä pakotti muut kuljettajat tekemään väistöliikkeitä.

Kuljettaja jatkoi pakoaan A-7 -tietä pitkin Fuengirolaan päin, ohittaen autoja vuorotellen vasemmalta ja oikealta kaistalta. Myöhemmin hän sammutti autonsa valot estääkseen poliisia seuraamasta häntä. Kun kuljettaja lähestyi Fuengirolan liittymää, poliisi kadotti hänet näkyvistä ja lopetti takaa-ajon turvallisuussyistä.

Vaikka kuljettaja onnistui tässä vaiheessa pakenemaan, jäi pakoreissu silti torsoksi.

Poliisi tunsi pakenevan auton hyvin ja oli varma, että kuljettaja palaisi takaisin lentokentälle. Konstaapelien arvio osui oikeaan. Parin vuorokauden päästä, seuraavana lauantaiyönä, noin puolenyön aikaan poliisi havaitsi pakoauton kuljettajan lentokentällä. Poliisin mukaan kuljettaja oli vaihtanut alleen toisen vuokra-auton, vedoten ”mekaanisiin vikoihin”.

Pohjoisafrikkalaistaustainen 32-vuotias kuljettaja saatiin lopulta kiinni saapuvien lentojen terminaalissa.

Jaa tämä artikkeli
Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *