Brittituristi kuvasi aaseja kuumuudessa – sai kuskilta turpiinsa Mijas Pueblossa

Brittimies teki sunnuntaina rikosilmoituksen pahoinpitelystä. Hänen mukaansa Mijas Pueblossa ei ollut noudatettu kieltoa lopettaa aasitaksien toiminta lämpövaroituksen aikaan.

Jari Peltomäki
Jari Peltomäki
2 min lukuaika
Brittituristi kuvasi vammansa, kun Mijas Pueblon aasitaksikuski väitetysti kävi hänen päällensä sunnuntaina.

Tunteet kuumenivat väkivallaksi asti sunnuntaina (18.8.) Mijas Pueblossa Espanjan Aurinkorannikolla, kun aasien kohtelusta sydämistynyt ulkomainen turisti väittää joutuneensa aasitaksiyrittäjän pahoinpitelemäksi.

Brittiäinen turistimies on tehnyt tapahtuneesta rikosilmoituksen. Hän väittää saaneensa aasikuskilta turpiinsa, kun oli ottanut kuvia aasitaksien toiminnasta.

Turistin mukaan hän oli kuvannut, koska aasinkuljettajat eivät sunnuntaina noudattaneet Mijasin kaupungin julistamaa sääkieltoa.

Lue myös: Mijas Pueblon aasit taas rääkkäyskohun keskellä – kaupunki antoi sääkiellon

- Mainos -

Mijas sääti elokuun alussa määräyksen, jonka mukaan aasitaksi- ja hevoskärrypalveluja rajoitetaan kuumimpana aikana ”tavoitteena suojella sekä kuljettajien että eläinten terveyttä ja hyvinvointia”.

Jos voimassa on Espanjan ilmatieteenlaitoksen Aemetin antama virallinen oranssi tai punainen lämpövaroitus, palvelua ei saa tarjota. Keltaisen lämpövaroituksen aikana palvelua ei saa tarjota kello 14–18 välillä.

Sunnuntaina Mijasissa ja koko Málagan maakunnassa oli julistettu iltapäiväksi ja alkuillaksi oranssi varoitus. Tällöin aaseja tai hevosia ei olisi saanut siis käyttää turistien kuljettamiseen lainkaan Mijas Pueblossa.

Espanjan ilmatieteenlaitoksen Aemetin varoituskartta Andalusiaan hohkasi keltaista ja oranssia sunnuntaille 18. elokuuta.

Kuskin epäillään lyöneen turistia kasvoihin

Brittimies oli kuitenkin havainnut aasitaksit toiminnassa kuumuudesta huolimatta ja alkanut ottaa kuvia. Kuski oli huomannut kuvauksen, minkä jälkeen kuljettaja oli rikosilmoituksen mukaan ”lähestynyt turistia ja hyökännyt tämän kimppuun kaataen hänet maahan”. Tämän jälkeen espanjalainen aasiyrittäjä oli väitetysti lyönyt turistia kasvoihin, ”aiheuttaen useita naarmuja ja rikkoen miehen silmälasit”.

Rikosilmoituksen tulkkina toimi ranskalainen eläinaktivisti Anne Blitz, joka asuu Mijasissa. Hän johtaa Facebook-ryhmää nimeltä Liberar burros y caballos en Mijas (suom. Vapauttakaa Mijasin aasit ja hevoset). Ryhmässä on yli 1.500 jäsentä, ja se aikoo järjestää ensi torstaina 22. elokuuta mielenosoituksen eläinten puolesta. Kokoontuminen on klo 13 Mijasin turistitoimiston edustalla kylässä.

Blitz on kertonut, että ryhmän on pitänyt soittaa useaan otteeseen Mijasin paikallispoliisille ilmoittaakseen, että kuumuuskieltoa ei ole noudatettu.

Mijasin kaupunki ilmoitti tutkivansa tapahtunutta ja pidättäytyvänsä kommentoimasta asiaa odottaen Guardia Civilin tutkinnan tulosta.

- Mainos -
Jaa tämä artikkeli
2 kommenttia
  • Nuo aktivistit eivät kyllä yhtään mieti omien vaatimustensa seuraamuksia, mikäli ne menisivät läpi. Aaseja ja hevosiahan ei vapautettaisi vaan ne lopetettaisiin koska omistajilla ei olisi vara pitää noita eläimiä. Tulisikin vaatia aktivisteilta sitoumus siitä että he joko maksavat ylläpidon sen jälkeen kun eläimet eivät enää voi tienata tai vaihtoehtoisesti aktivistit pitäisi velvoittaa tulla itse vetämään liipaisimesta kun eläimet lopetetaan. Täysin vastuutonta tuollainen aktivismi. Pitäähän ihmistenkin tehdä töitä elääkseen. Niin myös hyötyeläinten.

  • Kyllä lopetus olisi parempi kuin kitua helteessä vetäen yliraskasta taakkaa perässä. Hyötyeläin??? Ennemminkin riistoeläin, koska omistajat kohtelevat huonosti. On se kumma, että vielä nykyaikana sivistysvaltiossa puolustetaan tuollaisia aasitaksien pitäjiä. Niiden soisi menevän kokeilemaan itse hommaa päiväksi seisomalla lyhyessä narussa tai kiskomalla typeriä turisteja pitkin katuja. Monessa kaupungissa on hevosajelu jo kielletty, miksei täällä… aasikuskit vedelkööt itse kärryjään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *