Pienkone teki onnistuneen hätälaskun ilman etupyörää

Lentäjäoppilas ensi kertaa yksin ilmassa –  kierteli ilmassa, kunnes polttoaine oli lopussa.

Pienkone laskeutui ilman etupyörää onnistuneesti Vélez-Málagassa sijaitsevalle Leoni Benabú dela Axarquía -yleisilmailukentälle keskiviikkona 9. toukokuuta alkuiltapäivästä. Lentäjä oli ensimmäistä kertaa yksin konetta ohjannut lentäjäoppilas.

Virallisten lähteiden mukaan koneen etupyörä rikkoutui, kun lentäjä yritti laskeutua koneella ensimmäisen kerran. Sen jälkeen hän nousi uudestaan ilmaan ja kierteli lentokentän yllä parin tunnin ajan ennen hätälaskun aloittamista. Tuossa vaiheessa koneen polttoaine oli loppumaisillaan. Lentäjä oli koko ajan radioyhteydessä ohjaajaansa.

Hätälaskuun valmistauduttiin lentokentällä tavanomaisten käytäntöjen mukaisesti. Laskeutumista odottelivat kiitoradan vieressä useampi hälytysajoneuvo.

Videolle tallentunut hätälasku sujui erinomaisesti, ja kone rullasi maakosketuksen jälkeen tasaisesti kahdella pyörällä noin 200 metrin matkan noin kello 13.20. Kun etupyörän varsi lopulta kosketti maata, kone pysähtyi rauhallisesti. Lähteiden mukaan kovia kokenut lentäjäoppilas oli laskun jälkeen hyvässä kunnossa ja poistui koneesta omin avuin.

- Mainos -

Samalla kentällä on tapahtunut onnettomuuksia ennenkin. Tämän vuoden tammikuussa pienkone päätyi kentän vieressä sijaitsevalle pellolle sillä seurauksin, että sen kuljettaja loukkaantui lievästi. Tasan vuosi sitten kolme ihmistä loukkaantui, kun pienkone ajautui ulos kiitoradalta ohjaajan virheen vuoksi.

Katso video netistä: http://www.malagahoy.es/malaga/Avioneta-aterriza-emergencia-delantera-intento_0_1243676319.html

Lähde: Malaga hoy

Tiina Piha

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mitä haluaisit kuulla FugeFM radiosta?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...